20-25 Ιουνιου αναμενεται η εγκατασταση της ραμπας ΑΜΕΑ στην παραλια Φαναριου

Μετά την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια και τοποθέτησή της

Ανάδοχο για την εγκατάσταση ειδικής ράμπας για ΑΜΕΑ, μια σύγχρονη διάταξη η οποία θα εγκατασταθεί στην παραλία «Ιουλία» που βρίσκεται εντός του οικισμού του Φαναρίου ανέδειξε την Τετάρτη 7 Ιουνίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
 
Ελπίδα είναι πως αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα, η ράμπα θα εγκατασταθεί μέχρι τις 20-25 Ιουνίου, ώστε να μπορέσουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είτε από τη Ροδόπη ή και από αλλού, να απολαύσουν και αυτοί τις χαρές της θάλασσας.
 
Το σύστημα που θα εγκατασταθεί προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών-χρηστών.
 
Ο χρήστης μόλις επιβιβαστεί στο κάθισμα θα μπορεί να ενεργοποιήσει το μηχανισμό κίνησης μέσω τηλεχειριστηρίου. Τότε το κάθισμα, θα μπορεί να ολισθαίνει προς την κατεύθυνση της θάλασσας πάνω σε μια σταθερή τροχιά/διαδρομή μήκους. 
 
Στο τερματικό σημείο της διαδρομής το κάθισμα θα σταματά αυτόματα και με τη βοήθεια χειρολισθήρα, ο οποίος θα είναι μέρος της διάταξης και θα είναι τοποθετημένος σε κατάλληλο σημείο, θα είναι δυνατή η αποβίβαση του χρήστη εντός της θάλασσας.
 
Μετά το πέρας της κολύμβησης ακολουθείται η αντίστροφη διαδικασία. Με τη βοήθεια του χειρολισθήρα ο χρήστης θα επιβιβάζεται ξανά στο κάθισμα, θα δίνεται εντολή από το τηλεχειριστήριο και το κάθισμα θα ξεκινάει και θα σταματάει αυτόματα στο σημείο αφετηρίας.
 
Σε οποιοδήποτε στάδιο της κίνησης θα πρέπει να είναι δυνατή η διακοπή της
κίνησης μέσω του τηλεχειριστηρίου ή και χειροκίνητα. Για την περίπτωση ηλεκτρικής ή μηχανικής βλάβης της διάταξης, θα υπάρχει πρόβλεψη για χειροκίνητη λειτουργία με σκοπό την επαναφορά του χρήστη στο σημείο επιβίβασης στην ξηρά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.