2 εκατ. ευρω για την αντιπλημμυρικη προστασια του Κηκιδιου

Πλημμυρισμένους δρόμους με ήπια βροχή κατήγγειλε η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» Ελένη Λαφτσή

Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού του Κηκιδίου  άνοιξε στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, η οποία στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα σε κεντρικούς δρόμους του οικισμού που παρά τον ήπιο χαρακτήρα τους, δημιούργησαν προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων του.
 
Η κ. Λαφτσή απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη έκανε λόγο για πλημμυρισμένους δρόμους, διερωτώμενη σχετικά με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των φαινομένων,  θέμα που όπως εξήγησε συζητείται ήδη από τις αρχές της θητείας του υφιστάμενου δημοτικού συμβουλίου.
 
Απαντώντας στην κ. Λαφτσή ο δήμαρχος Κομοτηνής «διόρθωσε» τα περί πλημμυρών εξηγώντας πως δεν υπήρχαν φαινόμενα όπως πλημμυρισμένες αυλές σπιτιών κ.ο.κ γεγονός που δεν συνάδει με φαινόμενα πλημμύρας, για να εξηγήσει πως υπήρχε μόνο συγκέντρωση και κατακράτηση υδάτων σε δύο εκ των συνολικά οκτώ δρόμων του οικισμού, στους οποίους παρά τις ήδη ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά τους, απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις αλλά και περισσότερος χρόνος.
 
Ικανοποιημένος από το πώς λειτούργησαν οι ήδη υλοποιημένες παρεμβάσεις και στον οικισμό του Κηκιδίου εμφανίστηκε και ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Καρασταύρου, τονίζοντας πως με τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών δεν υπήρχαν πλημμύρες στον οικισμό, για να γνωστοποιήσει έπειτα πως ήδη εδώ και έναν μήνα έχει κατατεθεί μελέτη της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την ολοκληρωτική αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μελέτη κατατέθηκε και θα αξιολογηθεί με το κλείσιμο της πρόσκλησης του προγράμματος, ευελπιστώντας, όπως τόνισε, σε μικρό χρονικό διάστημα να ενταχθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.