2 χρυσα, 3 ασημενια και ενα χαλκινο μεταλλιο για τους παλαιστες του ΑΣ Δημοκριτειο

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων - Το τμήμα κατέκτησε την τρίτη θέση τόσο στην Ελευθέρα Πάλη όσο και στις Νεανίδες

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Εφήβων – Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Σπάρτακος» του Δήμου Φυλής για το τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, με τους αθλητές του να αποκομίζουν 2 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο σύλλογος ήρθε τρίτος συνολικά τόσο στην Ελευθέρα Πάλη όσο και στις Νεανίδες.
 
Το κλειστό γυμναστήριο «Σπάρτακος» γέμισε ασφυκτικά από τους 250 αθλητές και αθλήτριες, αλλά και από τους φίλους της πάλης που παρακολούθησαν τους αγώνες.
 
Να σημειωθεί πως ενώ αρχικά οι αγώνες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν στο Ολυμπιακό στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια, προέκυψε πρόβλημα με το χώρο, με τον Δήμο Φυλής να ανταποκρίνεται θετικά για να γίνει κανονικά η διοργάνωση.
 
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, με το τμήμα να συμμετέχει με 6 αθλητές.
 
Το χρυσό πήραν η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 50 κιλά και η Μαρία Νταμοτσίδου στα 62 κιλά, ασημένιο πήραν ο Χρήστος Σκόνδρας στα 57 κιλά, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 65 κιλά και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 86 κιλά, ενώ το χάλκινο στην κατηγορία των 79 κιλών πήρε ο Αντόν Ντοβγκοπόλοβ.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Μαρία Νταμοτσίδου όσο και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των Παίδων, αλλά μπόρεσαν να αγωνιστούν σε αγώνες με μεγαλύτερους αθλητές με ειδική άδεια.
 
Οι αθλήτριες του συλλόγου πάλεψαν άψογα, σύμφωνα με τον προπονητή του τμήματος κ. Θόδωρο Καρυπίδη, που σημείωσε πως στα αγόρια περιμέναν καλύτερη επίδοση, αλλά δεν βοήθησε ένας συνδυασμός ατυχίας και άγχους.
 
Θεωρεί δε πως τόσο ο Χρήστος Σκόνδρας όσο και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης μπορούσαν να κερδίσουν και το χρυσό, όμως φαίνεται πως το άγχος δεν τους επέτρεψε να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
 
Ο Αργύρης Γκρηγκοριάν παρόλο που έφτασε μέχρι τον τελικό δεν αγωνίστηκε καθόλου σε αυτόν, μιας και στον πρώτο του αγώνα ξανά επιδείνωσε ένα παλιό του τραυματισμό, ο οποίος μάλλον θα χρειαστεί πιο παρεμβατικές μεθόδους θεραπείας.
 
Τέλος ο Αντόν Ντοβγκοπόλοβ πάλεψε πολύ καλά, αλλά είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς αντίπαλους.
 
Το τμήμα κατέκτησε το χάλκινο κύπελο τόσο στην Ελευθέρα Πάλη όσο και στις Νεανίδες, παρόλο που είχε σχετικά λιγότερους αθλητές για να συγκεντρώσουν βαθμούς, με τον κ. Καρυπίδη να σημειώνει πως με περισσότερους αθλητές θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τον Φεβρουάριο 

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων αποτέλεσε ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα για την φετινά αγωνιστική χρονιά, με τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο να είναι γεμάτοι με αγωνιστικές υποχρεώσεις.
 
Έτσι στο 2-3 Φεβρουαρίου 8 αθλητές της κατηγορίας Παμπαίδες 2007-2012 θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούν σε πανελλήνιο τουρνουά, ενώ στις 8-10 θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετάσχουν με 4 παλαιστές.
 
Κατόπιν θα συμμετάσχουν με τρείς αθλητές στο 1ο Διεθνές Τουρνουά «Κύπελλο Ακρόπολις» για αθλητές και αθλήτριες Κάτω των 15 ετών.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά του στη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων το ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.