2.500 αιτησεις για 500 θεσεις στα Περιφερειακα Αεροδρομια

Αποκλειστικά Έλληνες προτίθεται να προσλάβει η Fraport στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που αναλαμβάνει

Την πρόθεση της Fraport να προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες για τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων που θα περάσουν στα χέρια της εξέφρασε  o διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece Αλεχάντερ Τσίνελ σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Die Welt.
 
Ο κ. Τσίνελ, ο οποίος από τις 4 Ιουλίου βρίσκεται στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντα της αναδιοργάνωσης και βελτίωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, εξέφρασε την άποψη πως οι απασχολούμενοι στα αεροδρόμια εργάζονται σκληρά, θέλουν να δημιουργήσουν και κάθε άλλο παρά παραιτημένοι είναι. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις 500 θέσεις εργασίας τις οποίες έχει προκηρύξει η Fraport-Greece, αφού μόνο τις περασμένες δύο εβδομάδες έγιναν 2.500 αιτήσεις για πρόσληψη, αν και θα παραμείνουν πολλοί από τους ήδη εργαζόμενους.
 
«Κάνουμε προσπάθεια να παραμείνουν οι περισσότεροι δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Τσίνελ στην γερμανική εφημερίδα. Οι συμβάσεις με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, όπως είναι η επίγεια εξυπηρέτηση και η ασφάλεια, θα διατηρηθούν, συμπλήρωσε.
 

Παραλαβή του πρώτου αεροδρομίου  στα τέλη Νοεμβρίου

 
Η Fraport θα αναλάβει το πρώτο αεροδρόμιο στα τέλη Νοεμβρίου, και δύο μήνες αργότερα τα υπόλοιπα. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο το καθένα, όπως και άλλα μικρότερα όπως της Σκιάθου και της Καβάλας.
Αμέσως μετά την ανάληψή τους θα επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου παράδοσης αποσκευών, ο έλεγχος ασφαλείας, θα επιδιορθωθούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων και θα ανανεωθούν οι πινακίδες σήμανσης.
 
 

Θα δρομολογηθούν επενδύσεις  330 εκατομμυρίων ευρώ

 
Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα. Η Fraport έχει δεσμευθεί να επενδύσει εντός 48 μηνών 330 εκατομμύρια ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.