2.000 συμμετοχες και 1.300 μπουκαλια ελαιολαδου ο απολογισμος του φετινου Santa Run

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Άη Βασίλης περπάτησε στους δρόμους της Κομοτηνής

1.300 μπουκάλια ελαιολάδου που συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική δράση SantaRun 2018 παραδόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να διατεθούν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας.
 
H ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Α.Σ. ΑμεΑ Ηρόδικος και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun & Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας συνδιοργάνωσαν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού μία πορεία περιπάτου αφιερωμένη στον εθελοντισμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μετρώντας περίπου 2.000 συμμετοχές.
 
Οι διοργανωτές βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου Περπατώ στις 19 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, αφού για ακόμα μία φορά μικροί και μεγάλοι απέδειξαν πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

Συγκινημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου οι διοργανωτές 

«Το Santa Run έχει γίνει πλέον θεσμός, ενώ η φετινή χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 1.300 μπουκάλια ελαιόλαδου που θα δοθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας» σημείωσε η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο, στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης από την Ροδόπη. Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, κ. Ράνια Ματσούκα υπενθύμισε πως η σχολή πάντα στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις που ενισχύουν τη φυσική δραστηριότητα και την αλληλεγγύη, συμπληρώνοντας ότι «οι εθελοντές μας βοήθησαν στη διεξαγωγή του αγώνα και χαρήκαμε πολύ που μπορέσαμε να συμβάλλουμε».
 
Παρών ο αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος πληροφόρησε πως το ελαιόλαδο θα αξιοποιηθεί από οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από την θρησκεία ή την πολιτισμική ομάδα από την οποία προέρχεται για να αναδείξει στη συνέχεια τη σημασία της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. «Η συμμετοχή του κόσμου έφτασε περίπου στις 2.000 συμμετοχές» είπε ο κ. Κίμων Λεχούδης, εκπρόσωπος του Ηρόδικου και σχολίασε «πετύχαμε τον στόχο μας, την συγκέντρωση ελαιολάδου, ενώ ταυτόχρονα οι αθλητές μας δραστηριοποιήθηκαν, δείχνοντας αλληλεγγύη στην κοινωνία».
 
Η κοινωνική λειτουργός του Περπατώ, κ. Βιλντάν Γιουσούφ υπογράμμισε με θέρμη πως «ο σύλλογός μας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία στο κομμάτι της αναπηρίας εξ ου και τα μέλη μας συμμετάσχουν δυναμικά στα δρώμενα της πόλης μας» και εκμυστηρεύθηκε τη χαρά της για την αυξημένη ανταπόκριση του κόσμου που μοίρασε αγάπη, στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων ημερών. Κλείνοντας, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» η κ. Άρτεμις Τσολάκη ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά ενώ έκανε λόγο για την επόμενη φιλανθρωπική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.