2.000 νεοι πρωτοετεις φοιτητες στην Κομοτηνη

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ της χώρας παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με την απόφασή του αυξάνονται κατά 5% οι εισακτέοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από 7,8 στους 10 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισάγονται περίπου οι 9 τους 10.

Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η ευρωπαϊκή κατεύθυνση για διευκόλυνση της πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Μειώνεται κατά 10% ο αριθμός των εισακτέων στα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας (Αττική-Θεσσαλονίκη) και αυξάνεται κατά 25% περίπου ο αριθμός των εισακτέων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, ισορροπώντας με αυτό τον τρόπο την απογύμνωση των περιφερειακών ΑΕΙ. λόγω των εκτεταμένων μεταγραφών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα η απόφαση αυτή ενισχύει την περιφέρεια δυναμώνοντας τις τοπικές οικονομίες και προστατεύοντας την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα για τον Νομό Ροδόπης και την Κομοτηνή η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη προβλέπει για όλα τα τμήματα που λειτουργούν 2.000 νέους πρωτοετείς φοιτητές.

Αντίστοιχες αυξήσεις σημειώνονται για όλα τα τμήματα τόσο του νομού Έβρου όσο και του νομού Ξάνθης. Με την απόφαση αυτή ο Υ.Π.Ε.Π.Θ. ενισχύει το ρόλο του Δ.Π.Θ., τονώνει την τοπική οικονομία και συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης εδραιώνοντας την σοβαρότερη επένδυση που έγινε ποτέ στον τόπο μας, το Πανεπιστήμιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.