1ο Σεμιναριο Δικαστων

«Ποινικό Δίκαιο σήμερα: Μέσο προστασίας ή μέτρο ελευθερίας» είναι το θέμα του 1ου Σεμιναρίου Δικαστών που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κομοτηνή. Περίπου 180 δικαστές όλων των βαθμίδων και περίπου 200 σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών συμμετέχουν στο Σεμινάριο που διοργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δικαστών. Το ποινικό δίκαιο, το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, ο νόμος 1609 περί καταχραστών του ελληνικού δημοσίου και τα παρεμφερή θέματα αποτελούν τη θεματική της φετινής διοργάνωσης.

Στο τριήμερο Σεμινάριο συμμετέχουν έγκριτοι και εκλεκτοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ανώτατοι δικαστικοί, με εισηγήσεις και τοποθετήσεις γύρω από το θέμα του ποινικού δικαίου. «Πραγματοποιούμε το πρώτο για φέτος σεμινάριο δικαστών στην Κομοτηνή, το οποίο έχει ως θέμα το ποινικό δίκαιο. Στο σεμινάριο συμμετέχουν έγκριτοι και εκλεκτοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ανώτατοι δικαστικοί -που προσφέρουν κάθε μορφής γνώση γύρω από το ποινικό δίκαιο- δικαστές όλων των βαθμίδων, καθώς και μαθητές της Εθνικής Σχολής Δικαστών», ανέφερε ο αρεοπαγίτης και διευθυντής σπουδών της Εθνικής Σχολής Δικαστών Διονύσης Γιαννακόπουλος.

Τα θέματα που αναφέρονται στην επιμόρφωση των σπουδαστών είναι πάντα σχετικά με την πολιτική δικονομία και το ποινικό δίκαιο, που είναι δύο μεγάλοι τομείς του δικαίου, με τους οποίους ασχολούνται οι δικαστές. Τον περασμένο Μάιο η θεματική της διοργάνωσης είχε επικεντρωθεί στο θέμα που αφορούσε στους πταισματοδίκες. Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους διοργανωτές κατά τις επόμενες διοργανώσεις είναι αυτό του Δικαίου του Καταναλωτή, ένα θέμα το οποίο παραμένει στην επικαιρότητα.

Το ποινικό δίκαιο, το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, ο νόμος 1609 περί καταχραστών του ελληνικού δημοσίου και τα παρεμφερή θέματα αποτέλεσαν την θεματική της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο. Να σημειωθεί ότι σήμερα θα βρίσκεται στην Κομοτηνή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς για να προεδρεύσει στην τελευταία συνεδρίαση του σεμιναρίου.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη», απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος ερωτηθείς για τις φήμες που θέλουν την Εθνική Σχολή Δικαστών (με έδρα την Κομοτηνή) να καταργείται. «Όταν έγινε η Εθνική Σχολή Δικαστών ασχοληθήκαμε και με ευαίσθητα θέματα, όσον αφορά στο εθνικό περιβάλλον και ένας λόγος που μεταφέραμε την δεύτερη έδρα στην Κομοτηνή ήταν τεχνικοί λόγοι».

Στα πλαίσια του επιμορφωτικού σεμιναρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή για να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της. «Σήμερα θα επισκεφθούμε την Ξάνθη, ενώ έχουμε στο πρόγραμμά μας επισκέψεις και στο νομό Έβρου, την Αλεξανδρούπολη και το Δέλτα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.