1η εκθεση αυτοκινητου μηχανης σκαφων και αξεσουαρ

60 περίπου εκθέτες θα συμμετέχουν στην 1η έκθεση αυτοκινήτου μηχανής σκαφών και αξεσουάρ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου ΑΜΘ στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, μεταξύ 18 και 21 Ιουνίου.

Κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω των τοπικών αντιπροσωπειών τους θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης τα νέα τους μοντέλα. Τα προϊόντα τους θα εκθέσουν ακόμη 4 εταιρείες σκαφών, όπως επίσης εταιρείες μηχανών και αξεσουάρ.

Ο Πρόεδρος του φορέα διοργάνωσης της κλαδικής έκθεσης, που είναι η «Αλφα Εκθεσιακή» κ. Άγγελος Καραμπίκας σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ»εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των εκθετών ενώ εκτιμά ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 20.000 επισκεπτών.

Όπως ανέλυσε ο κ. Καραμπίκας, στην πρώτη κλαδική για το αυτοκίνητο που οργανώνεται σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρόκειται να εκπροσωπηθούν το 70%-80% των γνωστών εταιρειών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος. Μεταξύ τους η Μερσεντές- που έκλεισε ήδη περίπτερο 500 τ.μ-, η FIAT, η Peugeot, η Seat και η Opel .

Διάφορα μοντέλα σκαφών, νέα κυρίως όμως και παλαιότερα, θα εκθέσουν 4 γνωστές εταιρείες σε περίπτερα τους, που καταλαμβάνουν συνολικά 1000 τ.μ υπαίθριου χώρου.

Πλούσια αναμένεται εξάλλου η γκάμα των εκθεμάτων που θα αφορούν σε μηχανές και αξεσουάρ.

Ο Πρόεδρος της «Αλφα Εκθεσιακή» σημειώνει ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι καθοριστική, μια και στη διάρκεια της, θα διαμορφωθεί ο οριστικός κατάλογος των εκθετών.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι το καλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ευνοεί τη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, κατοχυρώνοντας και τις προοπτικές επιτυχίας της . Αυτό το σκεπτικό αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον των Ελλήνων για το αυτοκίνητο, ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην ιδέα οργάνωσης της. Ακόμη η επιτυχία αντίστοιχης περιφερειακής διοργάνωσης τα τελευταία 3 χρόνια στην Κρήτη, σύμφωνα με τον κ. Καραμπίκα , λειτούργησε ως επιπλέον κίνητρο για να εγκαινιαστεί ένας νέος θεσμός, αξιώσεων για την ευρύτερη περιοχή της ΑΜΘ.

Ο κ. Καραμπίκας συγκρίνοντας την έκθεση κατοικίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με την επικείμενη κλαδική διοργάνωση για το αυτοκίνητο αξιολογεί ότι το κοινό που θα επιλέξει να την επισκεφθεί τη δεύτερη θα είναι μεγαλύτερο. «Είναι πιο εύκολο το κοινό του αυτοκινήτου από αυτό της κατοικίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε επισκέπτες από την Καβάλα την Ξάνθη ακόμα κι από τη Δράμα» επισήμανε χαρακτηριστικά. «Ο επισκέπτης αυτής της έκθεσης δεν θα έρθει μόνο και μόνο για να την επισκεφθεί, πρωτίστως όμως για να ενημερωθεί για τα νέα μοντέλα και τις εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου» συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Αλφα Εκθεσιακή κάλεσε τους πολίτες της περιφέρειας να υποστηρίζουν τις κλαδικές εκθέσεις, υποστηρίζοντας ότι «θα έχουν κάτι νέο να δουν και να συγκρίνουν.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της τριήμερης λειτουργίας της 1ης έκθεσης αυτοκινήτου μηχανής σκαφών και αξεσουάρ, θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο ενώ θα διεξαχθούν αγώνες δεξιοτεχνίας σε συνεργασία με σύλλογο της Ξάνθης, στον υπαίθριο χώρο του ΔΕΚ.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.