18 Οκτωβριου: Ημερα μνημης του Μακεδονικου Αγωνα

Οι εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, όπως και σε όλη τη χώρα, με σκοπό να προβάλλουν τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πρόγραμμα εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 17ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 18ης  Οκτωβρίου  2020.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 18ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης, για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί επετειακή ομιλία από τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Σιγούρο, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Ροδόπης.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.