166.500 ευρω ο προυπολογισμος του ΔΗΠΕΘΕ για το 2017

120.000 θα δώσει ο Δήμος Κομοτηνής και 46.000 το Υπουργείο Πολιτισμού για τις παραγωγές του Θεάτρου

Στα 166.500 ευρώ θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για το 2017, αυξημένος κατά 30.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων, ανταλλαγές παραστάσεων με άλλα θέατρα, μετακλήσεις άλλων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ή κρατικών ή ιδιωτικών θιάσων της Ελλάδας και του εξωτερικού, διοργάνωση φεστιβάλ, θεατρικών σεμιναρίων, ομιλιών, εκθέσεων κ.α.
 
Και αυτό γιατί παρόλο που η επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παραμείνει φέτος σταθερή στα 46.500 ευρώ, ο Δήμος Κομοτηνής θα αυξήσει την επιχορήγηση από τις 90.000 στις 120.000 ευρώ.
 
Μέσω των δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ στόχος είναι να ενισχυθεί γενικότερα η θεατρική ανάπτυξη της πόλης της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής των γειτονικών νομών και να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί η απαραίτητη υποδομή προς τούτο, αλλά και να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, συμμετέχοντας στις διαδικασίες για τη θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής.
 
Επίσης στοχεύουν να συστηματοποιηθεί η συνεργασία των τοπικών καλλιτεχνικών δυνάμεων με τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της υπόλοιπης περιφέρειας αλλά και του κέντρου και του εξωτερικού, για εμπλουτισμό της όλης καλλιτεχνικής και ιδιαίτερα θεατρικής δραστηριότητας. Και να αναληφθεί ουσιαστικά από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και άλλους ειδικούς το έργο της θεατρικής δραστηριότητας, τόσο από πλευράς προγραμματισμού όσο και υλοποίησης.
 
Τέλος θα προωθηθεί, αναπτυχθεί και διαδοθεί στην πράξη η θεατρική τέχνη, με την παραγωγή, οργάνωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, καθώς και άλλων πολύπλευρων εκδηλώσεων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.