16 χρονια προσπαθειας αναδειξης του Βυζαντινου Φρουριου Κομοτηνης

Ονομαστήρια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής

Τα ονομαστήριά του γιόρτασε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, με μέλη και φίλους του συλλόγου να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν 16 χρόνια ύπαρξης του, κατά την οποία έχει πρωτοστατήσει στην προώθηση και ανάδειξη της περιοχής του Βυζαντινού Φρουρίου, του ιστορικότερου κομματιού της Κομοτηνής που πλέον αποτελεί το κέντρο της προσπάθειας και σημείο αναφοράς για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της.
 
Ο Σύλλογος προσπαθεί να συνδυάζει τη γιορτή με ομιλίες και δράσεις, και η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με την κ. Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά, που μίλησε για τα μοτίβα της φύσης στη ζωή και την τέχνη.

Ευτυχές γεγονός η ανάδειξη του Βυζαντινού Φρουρίου

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βιβή Χατζηγεωργίου, ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2002, και από τότε συνεχίζει την προσπάθεια για να γίνει καλύτερα αντιληπτός ο ρόλος που έχει το Βυζαντινό Φρούριο στη ζωή της πόλης.
 
Εξέφρασε δε τη χαρά της που ο κόσμος συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή, παρά την κακοκαιρία, με τις γυναίκες του συλλόγου να προσφέρουν τσάι και βότανα, τα οποία καλλιέργησαν στους κήπους τους.
 
Η περίοδος αυτή πάντως είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για όλα τα μέλη τους, τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου, μιας και προχωρούν τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης του Βυζαντινού Φρουρίου.
 
«Όλοι οι Κομοτηναίοι, ιδιαίτερα εμείς, περιμένουμε με λαχτάρα να τελειώσουν τα έργα, και θα είναι κάτι πολύ ωραίο για εμάς αλλά και την Κομοτηνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο κοντά στη φύση

Από την πλευρά της η κ. Παπαϊωάννου-Βουτσά ξεκίνησε την τοποθέτηση της για την φύση, τονίζοντας ότι επέλεξε το θέμα αυτό όχι γιατί είναι ειδική, αλλά από αγάπη και από παρατηρητικότητα, με στόχο να ευαισθητοποιήσει όσους την ακούσουν, ώστε περπατώντας στους δρόμους και τις εξοχές να παρατηρούν, να συγκρίνουν και να ψάχνουν θέματα για τη φύση.
 
Έκανε δε ένα συνδυασμό φυτών που φυτρώνουν στην περιοχή μας, και άλλων που δεν φυτρώνουν εδώ αλλά γνώρισε στον τόπο καταγωγής της το Λαύριο.
 
Σημείωσε δε πως η πόλη έχει πράσινο, μπορεί να προσφέρει πολλά και έχει κρυμμένους θησαυρούς, όπως οι αγριοτριανταφυλλιές, που πολλοί δεν γνωρίζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.