15μελης αντιπροσωπεια του Δημου Αιγειρου στην Κυπρο

Για την Κύπρο αναχωρεί 15μελής αντιπροσωπεία του Δήμου Αιγείρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λίτσο προκειμένου να συμμετέχει σε συνάντηση του Προγράμματος «Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» και ειδικότερα την δράση που έχει ονομαστεί «Δρόμοι Κρασιού».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο και σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του Δήμου Μούδρου, της Λήμνου καθώς και 12 οινοπαραγωγών κοινοτήτων της Κύπρου. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αιγείρου συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, αγρότες με αμπελουργικό ενδιαφέρον και ειδικοί γεωτεχνικοί, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις επαφές και τις συναντήσεις στον υψηλότερο δυνατό βαθμό.

Ο στόχος του Προγράμματος που υλοποιούν τα Υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης, Αιγαίου και το Γραφείο Προγραμματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η διερεύνηση κοινών σημείων πολιτιστικής αναφοράς στην αμπελουργία των 3 περιοχών του ελληνισμού ώστε να ενισχυθούν, προβληθούν και αξιοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Αιγείρου, κ. Ευάγγελος Λίτσος, δηλώνει ότι πρόκειται για την απαρχή μιας νέας προοπτικής που θα αποφέρει πολύτιμους καρπούς στον Δήμο Αιγείρου και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενίσχυσης της αμπελουργίας και οινοποιίας στην περιοχή μας.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Αίγειρος μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένας τεράστιος αμπελώνας ενώ τα δικαιώματα νέων φυτεύσεων που διεκδικούμε θα δημιουργήσουν εναλλακτικά και σοβαρά εισοδήματα στους αγρότες μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.