150 οικοπεδα για αστεγους στις Σαπες

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία στην οποία ο Δήμος Σαπών δέχεται αιτήσεις για να παραχωρήσει οικόπεδα σε άστεγους και οικονομικά ασθενείς δημότες καθώς και νέα ζευγάρια.

Όπως τόνισε σήμερα στον ΠτΘ ο δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, πρόκειται για 25 οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Σαπών, που δεν αφορούν όμως άλλες ομάδες δικαιούχων του Δήμου.

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν άλλα 62 οικόπεδα για ποντίους πρόσφυγες και άλλα 20 για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Χαριτόπουλος αναφερόμενος σε αυτήν την πρωτοβουλία στεγαστικής αποκατάστασης που ξεκίνησε από το Δήμο Σαπών, σημείωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους πολίτες και οικονομικά ασθενείς να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία, δεύτερον θα συγκρατήσει τον πληθυσμό στην περιοχή των Σαπών και τρίτον να δημιουργηθεί οικονομική κίνηση και ανάπτυξη, μέσα από τον κύκλο εργασιών που θα δημιουργήσει αυτή η οικιστική δραστηριότητα.

«Παραλλήλως, η όλη πρωτοβουλία είναι ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό και σε ένα σύνολο δράσεων του Δήμου που αφορά ευρύτερα τη στεγαστική αποκατάσταση όλων των κοινωνικών ομάδων και την δημιουργία δυνατοτήτων οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή».

Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχή 25 οικοπέδων για μη δικαιούχους άλλων κατηγοριών, 62 οικόπεδα ποντίων προσφύγων που θα δοθούν αμέσως μετά την υπογραφή του τοπικού ρυμοτομικού από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, 20 οικόπεδα για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και τα 35 – 40 σπίτια των εργατικών κατοικιών που θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα, αφού και εκεί εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και οδηγείται στη φάση της δημοπράτησης.

Συνολικά 150 οικογένειες, τα επόμενα χρόνια θα αποκατασταθούν στεγαστικά στην περιοχή των Σαπών.

Το ταξίδι στη Βουλγαρία

Αύριο Παρασκευή η Λέσχη Ηλικιωμένων του Δήμου Σαπών αναχωρεί για το Μαγκλίς της Βουλγαρίας, σε μια εκδρομή που διοργανώνεται από το Δήμο στο πλαίσιο των καλών σχέσεων των δύο αδελφοποιημένων Δήμων.

Να σημειωθεί ότι η Λέσχη Ηλικιωμένων θα επισκεφτεί και άλλους Δήμους που συμπεριλαμβάνονται στο υπό σύσταση βουλγαρικό δίκτυο το οποίο συνεργάζεται με το ελληνικό δίκτυο.

Ο κ. Χαριτόπουλος πρόκειται να συναντηθεί με δημάρχους της περιοχής ώστε να οριστικοποιηθεί η προώθηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας του βουλγαρικού δικτύου, με το αντίστοιχο ελληνικό δίκτυο.

Τέλος, συνάντηση των δικτύων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, θα λάβει χώρα στη Ραιδεστό, ώστε να οριστικοποιηθεί η ένταξη στην συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Βουλγαρικής πλευράς.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.