15 μουσικες και θεατρικες παραγωγες θα φιλοξενηθουν φετος στο Θερινο ΔΗΠΕΘΕ

Το πρόγραμμα των παραστάσεων ανακοίνωσε χθες το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

6 θεατρικές παραστάσεις, 6 παιδικές θεατρικές παραστάσεις, 2 μουσικές συναυλίες και 1 μπαλέτο θα ανέβουν στην σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.
 
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των μουσικών και θεατρικών παραγωγών που θα φιλοξενήσει φέτος στην πόλη μας.
 
Η αρχή γίνεται το προσεχές Σάββατο 2 Ιουλίου με την παιδική παράσταση «Τα Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βασίλη Μαυρογεωργίου, με τους Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μάνο Στεφανάκη, Θανάση Δόβρη, Γρηγόρη Ποιµενίδη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρη Μεντζέλο, Γιώργο Σύρµα, Παντελή Φλατσούση και Γιώργο Φλωράτο επί σκηνής, σε μία παράσταση τα σκηνικά της οποίας εμπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου, όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. 

Η νέα κωμωδία του συγγραφικού διδύμου Ρέππα – Παπαθανασίου

Ακολουθούν την επόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου οι «Γαμπροί για πούλημα», μία καινούργια, ξεκαρδιστική κωμωδία του θεατρικού διδύμου των Ρέππα – Παπαθανασίου, με τους Κώστα Ευριπιώτη, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνο Ιωάννου, Κώστα Κόκλα, Αντιγόνη Νάκα, Νίκη Λάμη, Σπύρο Πούλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Παρθένα Χοροζίδου επί σκηνής καθώς και η παιδική παράσταση «Πήτερ Παν και οι πριγκίπισσες. Το μαγικό φίλτρο» σε παραγωγή του «Θέατρο Κολοσσαίον», όπου ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών συναντά τις πριγκίπισσες των παραμυθιών σε μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, με πολύ χορό, περιπέτεια και χιούμορ. 

Από την Μόσχα στην Κομοτηνή

Το κλασικότερο έργο κλασικού μπαλέτου παγκοσμίως «Η Λίμνη των κύκνων» θα «ανέβει» στη σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ την Πέμπτη 14 Ιουλίου από το Moscow Classical Ballet Russian Ballet Theater, αποτελώντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κοινό της Κομοτηνής να απολαύσουμε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
 
Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μεταφέρετε στην Κομοτηνή την Δευτέρα 18 Ιουλίου με το σκυριανό παραμύθι «Τα σαράντα κλειδιά», μια πρόταση θεάτρου για όλη την οικογένεια, βασισμένη σε ένα υπέροχο λαϊκό παραμύθι που δίνει αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης με πολλές περιπέτειες: η ζωή και οι δυσκολίες της, η αγάπη, η αγωνιστικότητα, η ζήλεια και το μίσος, η καλοσύνη και η κακία είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα αυτού του ξεχωριστού παραμυθιού, το οποίο μεταφέρουν επί σκηνής επτά ηθοποιοί σε σκηνοθεσία της Ελένης Δημοπούλου. 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Τάκης Ζαχαράτος μας λέει «Ι am what I am»

Ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει την Τρίτη 19 Ιουλίου με το μοναδικό show «Ι am what I am» το οποίο πέρυσι έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όπου και αν παρουσιάστηκε. Και επειδή μια φορά δεν είναι αρκετή, το «Ι am what I am» έρχεται ανανεωμένο και με νέα πρόσωπα της επικαιρότητας, για να συνεπάρει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει, να τραγουδήσει και να παρασύρει το κοινό σε υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές γέλιου και χαράς.

«Όλοι ένα». Φίλα με … με επικεφαλής τον Σταμάτη Κραουνάκη

Όπως διαβάσατε πρώτα από τον «ΠτΘ» στις 27 Ιουλίου η σκηνή του θερινού ΔΗΠΕΘΕ παραδίδεται στον μοναδικό Σταμάτη Κραουνάκη και στο one man show «Όλοι ένα». Φίλα με. Μια συναυλία σε παραγωγή της «Ομάδας Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου – Σπείρα Σπείρα), με ένα αξιοζήλευτο καστ συντελεστών. Για δύο ώρες στο πιάνο και παντού, ανάμεσά μας, ο Σταμάτης Κραουνάκης θα μας μαγέψει, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες, τον Άρη Βλάχο, στη μουσική διεύθυνση και στα πλήκτρα, τον Βάϊο Πράπα, σε λαϊκά έγχορδα και στην κιθάρα, τον Γιώργο Ταμιωλάκη, στο βιολοντσέλο, και με πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα. 

270.000 Cavemen και συνεχίζουμε…

Έχοντας μια πορεία εννέα επιτυχημένων χρόνων στο εγχώριο θεατρικό σανίδι και περισσότερους από 270.000 θεατές, ο Caveman του Rob Becker, επιστρέφει την 1η Αυγούστου σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου και διασκευή της Αναστασίας Παπαστάθη, με τον Θανάση Βισκαδουράκη να προσθέτει την προσωπική του σφραγίδα σ’ έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών. 

Ο «Κουτρούλης» Γιάννης Βούρος συναντά την «πέτρα του σκανδάλου» Τάνια Τρύπη

Η πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, «Του Κουτρούλη ο γάμος» έρχεται στην Κομοτηνή με τον Γιάννη Βούρο στον επώνυμο ρόλο και την Τάνια Τρύπη στο ρόλο της… πέτρας του σκανδάλου στις 4 Αυγούστου. Η κωμωδία γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, και μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές, που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον. 

Κιμούλης, Μπέζος, Φιλιππίδης στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη

Η «τρόικα» των Γιώργου Κιμούλη, Γιάννης Μπέζου και Πέτρου Φιλιππίδη φέρνει στην Κομοτηνή στις 10 Αυγούστου τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, μέσα από το οποίο πραγματεύεται με διεισδυτικότητα και ακρίβεια η έκπτωση των αξιών. Ο Αριστοφάνης απογυμνώνει τους ηγέτες του και επαναφέρει το αίτημά του για δίκαιη πολιτεία, αναπτύσσοντας έναν προβληματισμό πάνω στην άδικη κατανομή του πλούτου και στην έκρηξη της διαφθοράς. 

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» και μία τετράποδη συγκατοίκηση

Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας, έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τη χειμερινή σεζόν με τις παραστάσεις του, «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια», «Ο Λαγός και η Χελώνα (Μύθοι του Αισώπου)» και «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καλός Λύκος» σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και παρουσιάζει για 6ο καλοκαίρι στην πόλη μας την νέα του παραγωγή «Σαν τον Σκύλο με την Γάτα»… Τετράποδη Συγκατοίκηση, στις 18 Αυγούστου.
 
Διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατώντας τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέποντας τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα έρχεται στην Κομοτηνή «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στις 23 Αυγούστου, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, όταν όλα ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια με άρωμα εποχής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. 

Η γυναίκα των σπηλαίων Δήμητρα Παπαδήμα

H «Cavewoman» της Emma Peirson, η γυναίκα των σπηλαίων, ο απόλυτος φόβος των ανδρών, το πιο πολύπλοκο πλάσμα από την αρχή του πλανήτη, έρχεται να ταράξει τα νερά για ακόμη μια φορά στις 29 Αυγούστου, με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο ρόλο της Cavewoman σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της… συμβίωσης. Ένα έργο που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. 

Οι αδελφοί Τσαχουρίδη «Ψυχή και Σώμα» για ακόμα μία φορά

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται στις 5 Σεπτεμβρίου με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει. Στην μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα», ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό και παντρεύουν μουσικές του κόσμου από έρωτα και όχι από προξενιό. Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα 7 εξαιρετικών μουσικών συνθέτουν μια από τις πιο δεμένες μουσικές ομάδες της χώρας μας ικανή να μας εκπλήξει, να χαϊδέψει τα αυτιά μας και να ξεσηκώσει τις ψυχές μας. 

«Μόνο η αλήθεια μπορεί να μας σώσει όλους»

Και τέλος η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη γόνιμη πορεία της στον ευαίσθητο χώρο του Παιδικού Θεάτρου με την παράσταση «Μπες κι εσύ στον κύκλο της Αγάπης», με γνώμονα το ποιοτικό κείμενο που αναδεικνύεται με τις καλές ερμηνείες των ηθοποιών, την υπέροχη μουσική, τις θαυμάσιες χορογραφίες και τα καταπληκτικά κοστούμια. Οι μικροί φίλοι, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ταξιδεύουν μαζί με τους ήρωες και διασκεδάζοντας γίνονται αποδέκτες σημαντικών μηνυμάτων… Το φετινό μήνυμα: «Ξεχάστε το ψέμα, μόνο η αλήθεια μπορεί να μας σώσει όλους, παιδιά. Γεμίστε με αγάπη, δώστε βοήθεια σ’ όποιον ζητάει από την καρδιά!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.