15% μειωμενος ο τζιρος των καταστηματων κατα την εορταστικη περιοδο

Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής «Μονόδρομος για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ρευστότητα οι εν εξελίξει ενδιάμεσες εκπτώσεις»

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 4 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα της Κομοτηνής, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 10 του μήνα.
 
Η εκπτωτική αυτή περίοδος ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, η οποία παρά τις ελπίδες των καταστηματαρχών, όχι μόνο δεν αποτέλεσε «ανάσα» για τους ίδιους αλλά επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρυμμένη οικονομική τους κατάσταση.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κικής Κωνσταντινίδου κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου επήλθε πτώση του τζίρου των καταστημάτων που άγγιξε το 15%.Όπως υπογράμμισε η ίδια παρά το γεγονός της τήρησης του εορταστικού ωραρίου από την Κυριακή 24 Απριλίου και καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας «η αγορά δεν κινήθηκε όπως θα θέλαμε». 

«Η κίνηση του 10ημέρου δεν μπορεί να συρρικνωθεί σε ένα διήμερο»

Όπως εξήγησε μάλιστα «αυτό που παρατηρήθηκε -που πρόκειται βέβαια για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά φέτος εντάθηκε- είναι η συρρίκνωση της εορταστικής κίνησης το τελευταίο διήμερο, δηλαδή την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο». « Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μία πολύ μεγάλη μείωση της κατανάλωσης σε ό,τι αφορά το καταναλωτικό κοινό και τζίρου σε ό,τι αφορά τα καταστήματα, καθώς η κίνηση του 10ημέρου δεν μπορεί να αναπληρωθεί το τελευταίο διήμερο» τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως «αν δεν σταματήσει η αβεβαιότητα της αξιολόγησης δεν θα αντέξουμε».
 
Η κακή πορεία των καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο δεν αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας στους καταστηματάρχες για την εν εξελίξει ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, ωστόσο σύμφωνα και με την κ. Κωνσταντινίδου «είναι μονόδρομος για εμάς να ελπίζουμε σε μία ρευστότητα που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας». 

Εκπτώσεις από 20%

Οι εκπτώσεις όπως εξήγησε ξεκινούν από το 20% και από εκεί και ύστερα έγκειται στην ευχέρεια του κάθε επαγγελματία να αυξήσει το ποσοστό ανάλογα με τις ανάγκες ρευστότητας που έχει. Άλλωστε όπως τόνισε και η ίδια «τα καταστήματα πλέον κάνουν προσφορές και εκπτώσεις όλο τον χρόνο, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά».
 
Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής ωράριο λειτουργίας για την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου είναι 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι, διάστημα κατά το οποίο όποιο κατάστημα επιθυμεί μπορεί να ανοίξει. N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.