15 χρονια πιστος στην παραδοση ο Συλλογος Ποντιων Ν. Ροδοπης «Η Τραπεζουντα»

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο Σύλλογος το Σάββατο

Τα δεκαπέντε του χρόνια έκλεισε φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» και το γιόρτασε και με το παραπάνω στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.
 
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ το παρών έδωσαν τόσο φίλοι και μέλη του συλλόγου όσο και άλλα μέλη ποντιακών Σωματείων, όπως ο Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφερείας ο «Εύξεινος Πόντος», ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», ο Σύλλογος Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο σύλλογος Κιζαρίου Ροδόπης αλλά και  ο σύλλογος Ποντίων Νέστος από τη Χρυσούπολη.
 

Το παρών έδωσαν επίσης και πολλοί επίσημοι, όπως ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του ΣΠΟΣ ΑΜΘ κ. Χρύσα Μαυρίδου και άλλοι.
 

Με την ευκαιρία των 15 ετών λειτουργίας του συλλόγου, έγινε αναφορά στις δράσεις του συλλόγου για όλο το έτος, όπως οι Μωμόγεροι, τα Παρχάρια -που φέτος προγραμματίζονται για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου- η παρουσία του συλλόγου στα Ελευθέρια, η λειτουργία στον Άγιο Ευγένιο στα Πετρωτά, και άλλες.
 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε το παιδικό χορευτικό τμήμα το οποίο παρουσίασε ποντιακούς χορούς και ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας, με όλους τους χορευτές να ανεβαίνουν στην πίστα και να δείχνουν ότι ο Σύλλογος διατηρεί δυναμικά την παράδοση, με τη συνοδεία των Μπάμπη Ιωακειμίδη και Γιώργο Παπαγιαννίδη στο τραγούδι, του Τάσου Πετρόπουλου στη λύρα, του Γιώργου Μοσκοφίδη στο αγγείο, του Νίκου Σακίδη στα κρουστά και του Κώστα Σαββίδη στα πλήκτρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.