15 χρονια Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, με ιδιαίτερη επιτυχία, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης: 15 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την εκπαίδευση της Θράκης».

 

Στην εκδήλωση μίλησε η Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Βιργινία Τσουδερού και πραγματοποιήθηκε με οπτικοακουστικά μέσα απολογισμός από το έως τώρα πολύτιμο έργο και την πολυσχιδή παρουσία του Ιδρύματος, καθώς και αναλυτική αναφορά στο μελλοντικό προγραμματισμό των δράσεων του.
Επίσης έγινε παρουσίαση των εργασιών του Εργαστηρίου Συντήρησης Έργων Τέχνης του Ιδρύματος και ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας παραρτήματος του στην Αθήνα. Άμεσος στόχος του Ιδρύματος είναι η επέκταση των δράσεων του (σεμινάρια, ομιλίες, διαλέξεις) και στην Αθήνα, με στόχο την προώθηση, προβολή και ανάδειξη δημιουργών καθώς και ευρύτερα του πνευματικού κεφαλαίου της Θράκης με παράλληλη ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και αναπτυξιακών δράσεων.

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Λύκειο Ελληνίδων για την άψογη φιλοξενία στο κτίριο του στο Κολωνάκι και τους χορηγούς της εκδήλωσης: κτήμα «Βουρβουκέλη», «Οίνο Σγουρίδη», Ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευάς» κατάστημα παραδοσιακών γλυκών «Γλυκιά Γωνιά-Το Σιρόπι», καθώς και τους πολυάριθμους απόδημους Θρακιώτες, φίλους και υποστηρικτές του Ιδρύματος που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.