15.000 ευρω απο το Δημο Κομοτηνης για το 2ο Διεθνες Τουρνουα Καλαθοσφαιρισης με Αμαξιδιο ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018

4 εθνικές ομάδες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Σερβία θα συμμετάσχουν στο τουρνουά

Με 15.000 ευρώ θα ενισχύσει τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» ο Δήμος Κομοτηνής, καλύπτοντας μέρος των εξόδων του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από 18 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου 2018.
 
Το συνολικό κόστος διεξαγωγής της διοργάνωσης εκτιμάται σε 36.000 ευρώ, ενώ στόχος του Συλλόγου είναι οι σχεδόν 90 αθλητές με αναπηρία που θα έρθουν στην πόλη μας με τους συνοδούς τους να γνωρίσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, της πλέον φιλικής πόλης για ΑμεΑ στην Ελλάδα.
 
Ο Σύλλογος, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση πέρυσι του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, που θεωρεί πως βοήθησε στην προβολή της πόλης τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιεί φέτος για δεύτερη φορά το Τουρνουά στην πόλη μας με τη συμμετοχή μάλιστα τεσσάρων ομάδων, αντί τριών πέρυσι , μιας και στις Εθνικές Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας προστέθηκε και αυτή της Σερβίας.
 
Συγχρόνως η Εθνική ομάδα Καλαθοσφαίρισης φιλοξενείται στην πόλη μας από τις 9 Ιουλίου, εκμεταλλευόμενη τις υφιστάμενες παροχές του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης διαβίωσης υπό τη λειτουργία του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ.
 
Η διεξαγωγή του τουρνουά θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και σε τουριστικό επίπεδο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε ό,τι αφορά τις παροχές που μπορεί να παρέχει σε ΑμεΑ.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Ραγκούσης, από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης προκύπτει ότι θα υπάρχει μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε όμορες χώρες της περιοχής μας, ενώ η προσθήκη μιας ακόμα εθνικής βοηθά στην γενικότερη αναβάθμιση της διοργάνωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.