14 γαμοι και 4 βαφτισεις στο νεο «Ζω τον Γαμο»

Το ετήσιο ανθολόγιο γάμων και βαφτίσεων του «ΠτΘ»

Κυκλοφόρησε το 63ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης «Ζω» των εκδόσεων «Παρατηρητή της Θράκης», το αφιερωμένο στον γάμο, ως οφείλαμε, και πράττουμε κατ’ έτος.

Το «Ζω τον Γάμο» για την Άνοιξη του 2017 είναι λοιπόν γεγονός και διανέμεται από χθες με τον «ΠτΘ», δωρεάν για τους συνδρομητές μας, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να το αναζητήσουν στα περίπτερα , στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis αλλά και στα καταστήματα της πόλης μας.

Λίγο πριν την Ανάσταση και καθ’ οδόν προς το Πάσχα λοιπόν, το ετήσιο ανθολόγιο γάμων και βαφτίσεων φιλοξενεί στις σελίδες του όσους τυχερούς αποφάσισαν να συμπορευτούν στη ζωή τους, αγωνιζόμενοι από κοινού στα εύκολα και στα δύσκολα…
 

Δεκατέσσερα ζευγάρια στο δρόμο της αγάπης που σηματοδοτεί και το επόμενο βήμα στην κοινή τους ζωή, ήτοι οι Δημήτρης και Εύα, Ευρυσθένης και Χριστίνα, Δάμων και Άννα, Βασίλης και Πέννυ, Τζιχάν και Ντουϊγού, Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα, Μηνάς και Άννα, Γιάννης και Κωνσταντίνα, Ιωάννης και Παρασκευή, Θεόδωρος και Αργυρώ, Χάρης και Μαρία, Ανέστης και Χάιντι, Αθανάσιος και Αγγελική και Αθανάσιος και Νίκη, αλλά και οι βαφτίσεις των «μικρών» μας συμπολιτών, Συμεώνα, Ειρηναίου, Κυριάκου και Νεφέλης.
 
Ένα εαρινό αναστάσιμο τεύχος, στο μόνο δρόμο που αναγνωρίζουμε όλοι, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος και θρησκείας, ότι είναι σωτήριος, αυτόν της αγάπης και της συντροφικότητας. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι ο γάμος είναι ιερό γεγονός στις θρησκευτικές παραδόσεις των θρακιωτών, και στην κοινωνία τους.
 

«Πορευόμενοι κόντρα στο ρεύμα εφέτος, και συνεχίζοντας την παράδοση που ανοίξαμε πέρυσι με τη φιλοξενία του «Άσματος Ασμάτων» ενός εκ των κλασικών κειμένων της παγκόσμιας γραμματείας και βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης, -διαβάζουμε στο editorial του τεύχους- εφέτος προσπαθήσαμε να αποσαφηνίσουμε το ορθόδοξο τελετουργικό του μυστηρίου του γάμου, λαμβάνοντας αφορμή από τους θρησκευτικούς γάμους που τελούνται στην περιοχή μας και, εσχάτως, έχουν αποκτήσει σαφή δομή και λόγο.
 

Και όχι μόνο, αφού προλάβαμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και με μερικές αποχρώσεις εκ του μουσουλμανικού γάμου, μελετώντας πρώτα πρώτα την καταγραφή για τον «Κύκλο της ζωής-Ήθη-Έθιμα-Παραδόσεις της Μουσουλμανικής Κοινότητας» που έχει υλοποιηθεί από το Γενικό Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών». 
 
 Και φυσικά με τις απαραίτητες, προτάσεις από την επιλογή του νυφικού και του γαμπριάτικου κοστουμιού, του καλλωπισμού, του τραπεζιού, των προσκλητηρίων, του φωτογράφου και γενικότερα όλων των απαραίτητων για το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης και τα όσα έπονται… για όσους ακολουθήσουν!
 
Αναζητείστε το …    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.