130 ατομα καλυπτει η μοναδα του ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνη

Άτομα από Ροδόπη και Ξάνθη παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης της ΜΟΘΕ του ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνή

130 άτομα παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του ΟΚΑΝΑ, που υπάρχει στο χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Η μονάδα, τονίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης, καλύπτει εξαρτημένα άτομα με την χορήγηση υποκατάστατων, για να κάνουν απεξάρτηση από την ηρωίνη.
 
Σε αυτή προσέρχονται άτομα από την Ροδόπη και την Ξάνθη, αν και με διαφορετική συχνότητα, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης του καθενός, μιας και τα Θεραπευτικά Προγράμματα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ παρέχουν ολοκληρωμένη θεραπεία σε άτομα εξαρτημένα από τα οπιοειδή, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εξαρτημένων ατόμων αλλά και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
 
Να σημειωθεί πως στις θεραπευτικές μονάδες υποκατάστασης, παράλληλα με τη χορήγηση του υποκατάστατου, παρέχεται και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τους ψυχίατρους, τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν τις μονάδες, ενώ αντιμετωπίζονται και τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών.
 
Όσο για το μέλλον της δομής, μετά τη μετακίνηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όταν χτιστεί το νέο κτίριο, ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε πως η μονάδα θα παραμείνει στο κτίριο που βρίσκεται (το μοναδικό κομμάτι του νοσοκομείου που θα παραμείνει), ώστε να έχει καλύτερη προσβασιμότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.