130.000 ευρω θα διαθεσει το 2021 για τροφιμα και φαρμακα στο κυνοκομειο ο Δημος Κομοτηνης

Για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που περνούν από αυτό

Συνολικά 130.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Κομοτηνής, για τρόφιμα και φάρμακα για την φροντίδα των αδέσποτων στο Κυνοκομείο Κομοτηνής το έτος 2021.

Την Τρίτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής ενέκρινε την προκήρυξη διαγωνισμών για την προμήθεια τροφών του Δημοτικού Καταφυγίου Δήμου Κομοτηνής Αδέσποτων Ζώων για το έτος 2021 (προϋπολογισμού 59.225 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και την προμήθεια Φαρμάκων και Εξοπλισμού του Δημοτικού Καταφυγίου για το έτος 2021 (προϋπολογισμού 71.468,19 ευρώ χωρίς ΦΠΑ).

Να θυμίσουμε πως στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κομοτηνής
πραγματοποιούνται στειρώσεις, εμβολιασμοί και γενικές υπηρεσίες φροντίδας των αδέσποτων ζώων στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Ενδεικτικά εργασίες που πραγματοποιούνται είναι η Χειρουργική στείρωση των αρσενικών και θηλυκών υγειών σκύλων, η μετεγχειρητική νοσηλεία και θεραπεία που κρίνεται αναγκαία για την υγεία των ζώων, ο απαραίτητος εμβολιασμός των σκύλων και η σήμανση των χειρουργημένων ζώων, προκειμένου να διακρίνονται τα στειρωμένα, ως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, ενώ γίνεται επανατοποθέτηση των ζώων στο χώρο από όπου περισυνελλέγησαν και εξέταση των ζώων για λεϊσμανίαση και άλλες ασθένειες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.