13 εκατ. μασκες, αναπνευστηρες και τεστ ερχονται απο την Κινα

Θα φτάσουν στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα

Πάνω από 13 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες, αναπνευστήρες και διαγνωστικά τεστ αναμένονται στην Ελλάδα από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.
 
Ήδη έχει γίνει προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με δυο ειδικές πτήσεις Cargo, με το πρώτο από τα δύο αεροσκάφη να βρίσκεται ήδη εν πτήσει προς την Ελλάδα, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του την Τρίτη.
 
Αρχικά, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία για την αγορά του υγειονομικού υλικού με τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η καταγραφή κρουσμάτων στη Μέκκα είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση της συμφωνίας.
 
Τελικά, επετεύχθη συμφωνία με την Κίνα αντί ποσού που κυβερνητικές πηγές φέρνουν στα 6 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με αυτές, καλύπτεται από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών. Ειδικότερα, τα αεροσκάφη είναι της Aegean, τα καύσιμα των ΕΛΠΕ και το κόστος της αγοράς καλύπτεται από δωρεές που έκαναν το Ίδρυμα Ωνάση και Έλληνες εφοπλιστές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.