120 χορευτες επι σκηνης στην σημερινη παρασταση της Σχολης Κλασικου Μπαλετου “Plie”

Φωτεινή Κουτλογεωργίου «Με την παράσταση αυτή ήθελα να δώσω την ευκαιρία στους μαθητές μου να εξελίξουν την τεχνική τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους»

Μία παράσταση έξω από τα συνήθη δεδομένα μας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα τα βράδυ στο θερινό Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σχολής Κλασικού Μπαλέτου και Χορού “Plie”.
 
«Ο Κουρσάρος» δεν είναι απλά μία παράσταση μπαλέτου, αλλά μία υπερπαραγωγή χορού, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συντελεστών, που ξεπερνά τους 120 χορευτές από όλα τα τμήματα της σχολής, αλλά και όσο αφορά στις χορογραφίες, που όπως επεσήμανε η υπεύθυνη της σχολής κ. Φωτεινή Κουτλογεωργίου, πρόκειται για χορογραφίες ρεπερτορίου, που απαιτούν εξελιγμένη τεχνική και δυνατότητες.
 
Άλλωστε, όπως τόνισε η ίδια, η επιλογή του έργου έγινε ακριβώς «για να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές μου, να εξελίξουν την τεχνική τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους, κάνοντας το κάτι παραπάνω από αυτό που κάνουν συνήθως».
 
«Ο Κουρσάρος», βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα. Διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 1800 και έχει να κάνει με πειρατές, ωστόσο μέσα σε αυτό διαδραματίζεται η ερωτική ιστορία του αρχηγού των πειρατών, που ερωτεύεται κεραυνοβόλα μία σκλάβα, την οποία και αγοράζει ένας πασάς, από τον οποίο τελικά επιδιώκει ο πειρατής και οι σύντροφοί του να την κλέψουν.
 
Τα σκηνικά της παράστασης έχουν επιμεληθεί οι κ.κ. Εύη και Ηλιάνα Καλεντερίδου, τα κοστούμια η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ενώ η μουσική είναι των A. Adam, C.Pugni, l.Delibes και R.Drigo.
 
Πρωτότυπο στοιχείο της παράστασης είναι ότι σε αυτή συμμετέχουν πέραν των χορευτών και φίλοι αλλά και συγγενείς αυτών, οι οποίοι συνέδραμαν σε ρόλους περισσότερο θεατρικούς και οι οποίοι συνυπάρχουν ουσιαστικά για πρώτη φορά μαζί με τα παιδιά τους επί σκηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.