11 θεσεις για μπαρακια στο Φαναρι σχεδιαζει να δημοπρατησει η ΕΤΑΔ

Ορίστηκαν οι τιμές εκκίνησης της δημοπρασίας για τις 8+2 θέσεις σε Αρωγή και Μέση

Τους όρους της δημοπρασίας, που επίκειται να διενεργηθεί για την εκμίσθωση των τμημάτων αιγιαλού στις παραλίες Αρωγής και Μέσης, κατήρτησε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής. Ως γνωστόν, μετά από την απόφαση περί παράτασης των παραχωρήσεων των παραλιακών εκτάσεων στους κατά τόπους δήμους, το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής προχώρησε άμεσα στον καθορισμό των προς εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού, παραπέμποντας στην Οικονομική Επιτροπή την κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας τους. Συγκεκριμένα, στην παραλία Αρωγή πρόκειται να δημοπρατηθούν 7 τμήματα για εγκατάσταση και λειτουργία τροχήματων αναψυκτηρίων(καντινών) και ισάρριθμα τμήματα για τοποθέτηση αντηλιακών ομπρελών με ξαπλώστρες, καθώς επίσης ένα τμήμα αιγιαλού για εγκατάσταση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ήτοι κανό και ποδηλάτων. Αντίστοιχα, στην παραλία Μέσης θα δημοπροταθεί ένα τμήμα αιγιαλού για λειτουργία καντίνας, ένα τμήμα για αντηλιακές ομπρέλες και ξαπλώστρες και ένα ακόμα τμήμα για θαλάσσια μέσα αναψυχής. 

Από… χαμηλά, με προσδοκίες για υψηλά «χτυπήματα», η εκκίνηση της δημοπρασίας για τα τμήματα αιγιαλού στις παραλίες Αρωγής και Μέσης

Οι τιμές εκκίνησης, όπως ορίστηκαν χθες ενόψει την επικείμενης δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, είναι οι εξής: 2.000 ευρώ για τα τμήματα αιγιαλού, στα οποία θα εγκατασταθούν οι καντίνες, 2.000 ευρώ για τα τμήματα που θα υποδεχτούν ομπρέλες και ξαπλώστρες και 1.000 ευρώ για τα τμήματα που προορίζονται για θαλάσσια μέσα αναψυχής. Στην ουσία η Οικονομική Επιτροπή όρισε τις τιμές εκκίνησης των προς εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού στα ίδια ακριβώς επίπεδα με εκείνες της περσινής αντίστοιχης δημοπρασίας. Βέβαια, η προσδοκία της δημοτικής αρχής είναι από τον ανταγωνισμό, που θα αναπτυχθεί μεταξύ των επιχειρηματιών που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία, να προκύψουν ικανοποιητικά μισθώματα, παρόμοια με τα περσινά. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, υπενθύμισε ότι πέρυσι τα τελικά μεγέθη των μισθωμάτων, όπως διαμορώθηκαν μετά από αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στη διαγωνιστική διαδικασία, είχαν φτάσει μέχρι και τις 22.000 ευρώ. Επισήμανε, μάλιστα, ότι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών διαφένεται έντονο κι αυτή τη χρονιά, πράγμα που προμηνύει ότι θα υπάρχει έντονος αναγωνισμός στη φάση της δημοπρασίας και τα ποσά, με τα οποία θα εκμισθωθούν τελικά τα τμήματα αιγιαλού θα είναι αρκετά υψηλότερα από τις ορισθείσες τιμές εκκίνησης. 

Γύρως στις 25 έως 28 Μαϊου «βλέπει» τη δημοπρασία ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί στα τέλη του τρέχοντος μήνα, οπότε αναμένεται να διενεργηθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση. Η ακριβής ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας δεν είναι προς το παρόν προσδιορίσιμη, καθότι η απόφαση που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή πρέπει να εγκριθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Μετά από την έγκριση των όρων, θα ακολουθήσει η προκήρυξη της δημοπρασίας και ένα διάστημα περίπου 10 ημερών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην παραλιακή ζώνη. Ο αντιδήμαρχος, κ. Πολιτειάδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Κτηματική Υπηρεσία δε θα αργήσει να χορηγήσει την απαιτούμενη έγκριση, ενώ εκτίμησε ότι η δημοπρασία θα διενεργηθεί γύρω στις 25 έως 28 Μαιου, σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρηματίες, που θα πλειοδοτήσουν και να αναλάβουν να στήσουν αναψυκτήρια στην παραλιακή ζώνη, θα ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους από το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου. 

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τις παραλιακές εκτάσεις της ΕΤΑΔ

Κι ενώ για την αξιοποίηση των παραλιών Αρωγής και Μέσης φαίνεται πως έχει μπει «το νερό στο αυλάκι», σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση της αξιοποίησης των παραλιακών εκτάσεων, που ανήκουν στην κυριότητα της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου. Πρόκειται για την παραλία, που εκτείνεται από το ύψος του διαύλου Φαναρίου μέχρι και το κάμπινγκ, καθώς επίσης για τις παραλιακές εκτάσεις εκατέρωθεν του κάμπινγκ και για την παραλία, όπου λειτουργούσε το beach bar Baracuda. Κατά μήκος αυτών των παραλιακών εκτάσεων η ΕΤΑΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠτΘ», σχεδιάζει να δημοπρατήσει 11 τμήματα αιγιαλού, προκειμένου να τα εκμισθώσει σε ιδιώτες και να επιτύχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των λουομένων κατά το φετινό καλοκαίρι. Προς το παρόν πάντος δεν έχει ανακοινωνθεί η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας εκμίσθωσης των παραπάνω τμημάτων. Κάτι που προφανώς αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών, καθότι τα χρονικά περιθώρια ήδη έχουν στενέψει αρκετά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.