11 προτασεις για τα εκπαιδευτικα ζητηματα της Θρακης ενωπιον της υπουργου Παιδειας

Από τον Ιλχάν Αχμέτ σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της Διακομματικής

Το σύνολο των προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και των μειονοτικών εκπαιδευτικών κατέθεσε ενώπιον της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως και όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, κατά την πρόσφατη  τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ακροάσεως της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη.

Αναφερόμενος, στο θέμα των βακουφίων, ο βουλευτής Ροδόπης ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση και με τους φορείς της Μειονότητας για την βελτίωση του υπάρχοντος νόμου 3647/2008 για την διαχείρισή τους.

Ως προς το θέμα του μουφτή και της Σαρία έκανε λόγο για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ κάλεσε σε δημοκρατικό διάλογο ανάμεσα στην Πολιτεία και τους φορείς της μουσουλμανικής θρησκείας στην Θράκη.

Οι προτάσεις

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την εκπαίδευση, αυτές συμπυκνώνονται σε έντεκα συγκεκριμένα σημεία όπως παρουσιάστηκαν ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αυτές αφορούν στην:      
         
1) Αναβάθμιση των υφιστάμενων και ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών. Η Ροδόπη παραμένει ουραγός μετά το 2000 σε νέα σχολεία

2) Ασφυκτική λειτουργία του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου «Τζελάλ Μπαγιάρ» με 840 μαθητές. Δημιουργία νέων αποκεντρωμένων τμήματων του σχολείου καθώς και νέων αιθουσών, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα

3) Πιλοτική εφαρμογή στη Θράκη μειωμένου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σήμερα ο αριθμός ανέρχεται σε 25 έως 27 μαθητές και στο «Τζελάλ Μπαγιάρ» μέχρι 38!

4) Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων με δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ.

5) Ενίσχυση του ψηφιακού και τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία της Ροδόπης. Σε πολλές σχολικές μονάδες δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάξεις που δεν διαθέτουν καν σύνδεση στο Ίντερνετ.

6) Να ισχύσουν και πάλι επιδοτούμενα δάνεια σε εκπαιδευτικούς με υποχρέωση παραμονής στη Θράκη για 10 χρόνια

7) Να Ξεκινήσει από τη Θράκη η πιλοτική εφαρμογή της Συν-υπηρέτησης εκπαιδευτικών

8) Να ισχύσει το ολοήμερο σε όλα τα μειονοτικά σχολεία

9) Να ισχύσει και στα μειονοτικά σχολεία η ζών εκπαιδευτικής προτεραιότητας από τις 7-8 το πρωί

10) Να μην αναστέλλεται η λειτουργία μειονοτικών σχολείων κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας

11) Να ληφθεί μέριμνα και να δοθεί προτεραιότητα για την κτιριακή αναβάθμιση όσων μειονοτικών σχολείων οι κτιριακές υποδομές βρίσκονται σε κακή κατάσταση
       
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.