10μελης εκπροσωπηση της Ελλαδας, δια μεσου του Συλλογου «ΠΕΡΠΑΤΩ» σε σεμιναριο με θεμα τη «Συμπεριληψη»

Στα πλαίσια της ανταλλαγής νέων μεταξύ Γερμανίας - Πολωνίας – Ελλάδας

Από τις 26 Ιουνίου έως  τις 1 Ιουλίου, εκπρόσωποι και μέλη του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», συμμετείχαν σε σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος «Expert Exchange, Modell_in balance», στην πόλη Krzyzowa της Πολωνίας και συγκεκριμένα στον Σύλλογο Kreisau (Kreisau – Initiative e.V.).

Το διεθνές  πρόγραμμα  συμπερίληψης προβλέπει τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων δύο με τρείς φορές το χρόνο και αφορά νέους με ή χωρίς αναπηρίες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διήρκησε έξι ημέρες με θεματολογία τη συμπερίληψη μέσω χορού και ψυχοκινητικής.

Εικοσιπέντε νέοι άνθρωποι από τρείς διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία), ξεπερνώντας τα εμπόδια γλώσσας, κουλτούρας, ικανότητας και καταβολών,  παρακολούθησαν εντατικά εργαστήρια,  πιστοποιώντας στην πράξη το εφικτό της ενσωμάτωσης και της συμπερίληψης στην Ευρώπη του μέλλοντος.

Οι  συμμετέχοντες παρακολούθησαν δύο εργαστήρια διάρκειας 15 ωρών το καθένα για το χορό και την ψυχοκινητική αντίστοιχα,  ως «εργαλείων» συμπερίληψης ατόμων των οποίων το κοινό χαρακτηριστικό είναι η διαφορετικότητα. Τα εργαστήρια συντόνισαν ειδικοί από την Αυστρία (Beata Marecka-Zehenbauer) και την Ελλάδα (Αντώνης Καμπάς).

Ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ», συμμετείχε στο σεμινάριο με 10 μέλη του, αποτελώντας την ομάδα με την πολυπληθέστερη εκπροσώπηση. Η παρουσία του «ΠΕΡΠΑΤΩ» όμως, συγκέντρωσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια όχι μόνο για την αριθμητική συμμετοχή του αλλά και για την ουσιαστική συνεισφορά κάθε μέλους σε όλες ανεξαιρέτως τις δραστηριότητες του εξαημέρου. Αυτή η παρουσία καθιέρωσε τον «ΠΕΡΠΑΤΩ» ως μόνιμο μέλος του προγράμματος ανταλλαγής νέων «Βuilding Βridges- in balance».

Τα μέλη του «ΠΕΡΠΑΤΩ»,  έδωσαν ραντεβού με τους συμμετέχοντες στο επόμενο σεμινάριο, αυτή τη φορά στην Ελλάδα και επέστρεψαν στην Κομοτηνή με νέες ιδέες και διάθεση εφαρμογής καλών πρακτικών συμπερίληψης σε όλες τις δραστηριότητες που υποστηρίζουν.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος της Ε.Ε. «Erasmus+». Τον συντονισμό του προγράμματος επιμελήθηκε η Elli Kosek – Kreisau-Initiative e.V.
 

Φωτογραφίες: Στυλιανός Λαπαρίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.