1000 «γευματα αγαπης» για ολους απο το Δημο Κομοτηνης

Θέμης Τζενετίδης, πρόεδρος «Γευσιγνωσία ΑΕ» «Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι τόσο ο Δήμος Κομοτηνής όσο και οι άλλοι φορείς τους σκεφτόμαστε και τους συμπαραστεκόμαστε σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους»

Ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολίτες της Κομοτηνής όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου η Δημοτική Επιχείρηση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε.» «έστρωσε» ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους τους δημότες της Κομοτηνής.
Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις όπως η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, η οργάνωση LIONS, ο Ερυθρός Σταυρός, το Σωματείο Ζυθεστιατόρων Κομοτηνής, με την εθελοντική συμμετοχή μίας ομάδας αποστράτων Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστών και με τη σημαντική χορηγία της ΚΤΕΛ Α.Ε. και της ΑΣΤΙΚΑ Α.Ε., οι εθελοντές μοίρασαν σε όσους έδωσαν το «παρών» περίπου 1000 γεύματα αγάπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Γευσιγνωσία», κ. Θέμη Τζενετίδη, μέσα από την συμβολική αυτή χειρονομία όπως την χαρακτήρισε « θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο ότι τόσο ο Δήμος Κομοτηνής όσο και οι άλλοι φορείς τους σκεφτόμαστε και τους συμπαραστεκόμαστε σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους».
 
Ο κ. Τζενετίδης, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς όλες τις οργανώσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης, βοηθώντας και στο μοίρασμα των γευμάτων στους διερχόμενους πολίτες, αναφέρθηκε στο θέμα που ανέκυψε, και το οποίο έθιξε ο «ΠτΘ» με προηγούμενο δημοσίευμά του, για το ορθό της πραγματοποίησης του στο χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, παραβιάζοντας τον άτυπο κανόνα που επιτάσσει διακριτικότητα και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα αυτών που έχουν ανάγκη μια τέτοια δράση.
 
Ο ίδιος σημείωσε πως η δράση πραγματοποιήθηκε για διαφορετικούς λόγους στην κεντρική πλατεία τονίζοντας ότι αν υπήρχε αστοχία ως προς την επιλογή του μέρους ή κάποια άλλη, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς «η ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε. επιθυμεί να γίνει η δράση αυτή θεσμός» πραγματοποιώντας το με καλύτερη φόρμουλα και προετοιμασία.
 
Τόνισε μάλιστα ότι το τραπέζι αυτό απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της Κομοτηνής, χωρίς διαχωρισμούς, για αυτό και αποφάσισαν να το πραγματοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης, τονίζοντας ότι «δεν θελήσαμε να το πραγματοποιήσουμε σε μία γωνιά, καθώς σε κάποια γωνία αυτοί που θα έρχονταν να πάρουν το γεύμα αγάπης θα στιγματίζονταν περισσότερο».
 
Αντιθέτως στην κεντρική πλατεία, τόνισε κλείνοντας «είμαστε όλοι μαζί, δεν ζητείται ούτε κάρτα σίτισης, ούτε κάρτα ανεργίας, θέλοντας να αναδείξουμε το πιο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου υπό το μήνυμα “ένας για όλους και όλοι για έναν”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.