100 εκατ. δοσεις ενος πιθανου εμβολιου της Pfizer αγοραζουν οι ΗΠΑ

Έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πρώιμες δοκιμές 45 ατόμων

Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια θα πληρώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αποκτήσουν 100 εκατομμύρια δόσεις ενός πιθανού εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και τον Γερμανό συνεργάτη της, BioNTech.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λάβει τις δόσεις και θα πληρώσει την εταιρεία, μόλις το εμβόλιο λάβει την απαιτούμενη έγκριση. Σημειώνεται πως ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για τον εμβόλιο αυτό. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το πρώτο από τα τέσσερα πειραματικά εμβόλια που δοκιμάζουν, έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πολύ πρώιμες δοκιμές 45 ατόμων.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης αυτής, οι μετοχές της αμερικανικής Pfizer σημείωσαν άνοδο περίπου 5% στο χρηματιστήριο. Πάνω από 20 πιθανά εμβόλια COVID-19 βρίσκονται σε διάφορα στάδια δοκιμών σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, κυβερνήσεις από διάφορες χώρες έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων να αγοράσουν πολλά από τα πιθανά εμβόλια, ώστε να είναι έτοιμες για χρήση το συντομότερο δυνατό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.