10 χρονια θα εκτισει ο 15χρονος δολοφονος του 6χρονου

Ποινή 18 ετών με εκτιτέα τα 10, επέβαλλε το δικαστήριο στον 15χρονο για τα εγκλήματα της αποπλάνησης ανηλίκου, βιασμού και ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Κάτι περισσότερο από μια ώρα διήρκεσε η δίκη του 15χρονου  που κατηγορούνταν για τα εγκλήματα της αποπλάνησης ανηλίκου, βιασμού και ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ.
 
Ο ανήλικος κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του κατά τη διαδικασία και έτσι το Δικαστήριο Ανηλίκων Ροδόπης επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 χρόνων από τα οποία ο 15χρονος θα εκτίσει τα 10 χρόνια.
 
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος του κ. Δημήτρης Μήλιογλου, ο επιβληθείς ποινικός σωφρονισμός είναι 18 έτη, (δέκα έτη για την ανθρωποκτονία, 4 για την αποπλάνηση και 4 για τον βιασμό) με εκτιτέα τα 10 χρόνια.
 
Ο 15χρονος, που κατά τη δίκη ομολόγησε τις πράξεις του, όπως είχε κάνει στην προανάκριση και την ανάκριση, θα εκτίσει το αρχικό στάδιο της ποινής του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου.
 
Από την πλευρά των γονέων του 6χρονου ο δικηγόρος τους κ. Νότης Χαραλαμπίδης σημείωσε πως αυτό που επιδίωξαν ήταν η ανώτερη δυνατή ποινή που προβλέπεται σε ανήλικο που έχει τον μειωμένο καταλογισμό λόγω κωφαλαλίας, κάτι που τελικά έγινε.
 

«Νομίζω πως οι δικαστές όσο και εμείς κάναμε στο ακέραιο το καθήκοντά μας, και είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι, με την έννοια ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα» υπογράμμισε ο κ. Χαραλαμπίδης. Παρόλα αυτά επισήμανε, σε τέτοιου είδους αδικήματα, κακουργηματικού χαρακτήρα που διαπράττονται από ανήλικους, αντιμετωπίζονται από το δικαιικό μας σύστημα με μια μορφή αμηχανίας, γιατί εκ των πραγμάτων μέσα από το σύστημα υπάρχει μια επιείκεια.
 
«Εγώ αυτό που διέκρινα από τον κατηγορούμενο είναι ότι παρόλο που προέρχεται από ένα κακό οικογενειακό περιβάλλον, αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το έγκλημά του, μιας και στο ίδιο περιβάλλον ζουν παιδιά και κωφάλαλοι όμως δεν έχουμε δει τέτοιες αγριότητες και εγκλήματα» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο ιδιαίτερα ψυχρό, που απέχει συναισθηματικά από τα γεγονότα, για αυτό και ζήτησε από το δικαστήριο να εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.