10 Απριλιου ανοιγει το LEADER ιδιωτικων εργων σε Ροδοπη-Ξανθη

Ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό το ενδιαφέρον για την δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων - Περισσότερες οι απαιτήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα για τους υποψήφιους επενδυτές

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του προγράμματος των ιδιωτικών έργων του Leader Ροδόπης-Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη νέα ΚΑΠ και τις προοπτικές της στη Ροδόπη.
 
Όπως ανέφερε ο διευθυντής πρωτογενούς τομέα της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Νίκος Καπούλας, η προκήρυξη ξεκινά από τις 10 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου, και θα γίνουν οι ενημερώσεις για τα προγράμματα αυτά στο επόμενο διάστημα.
 

Έτσι αναφέρθηκε στα μέτρα από τα οποία αποτελείται το πρόγραμμα και τις δράσεις, καθώς και κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους. Όπως ανέφερε, με δεδομένο ότι πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία, πρέπει να γίνουν οι ενημερώσεις, ώστε να ξέρουν και οι ενδιαφερόμενοι τι πρέπει να κάνουν.
 
Η περιοχή παρέμβασης είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης, πλην του πολεοδομικού ιστού Κομοτηνής και Ξάνθης, ενώ οι δράσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση στον αγροτικό τομέα αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τόσο στη μεταποίηση όσο και σε άλλους τομείς, αλλά και στον τομέα του τουρισμού.
 
Το πρόγραμμα βέβαια έχει περισσότερες απαιτήσεις από τα προηγούμενα προγράμματα, ανέφερε ο κ. Καπούλας, και έτσι χρήζει περισσότερων διευκρινίσεων. Για αυτό και θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι επενδυτές, ώστε να μπουν στην κατάλληλη δράση και να έχουν το κατάλληλο αποτέλεσμα, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση της επένδυσης.
 
Πάντως ακόμα και πριν «ανοίξει» η προκήρυξη, το ενδιαφέρον έχει υπάρξει έντονο, ειδικά στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης, κυρίως για καταλύματα, τόσο λόγω της μη δυνατότητας των κατοίκων της Ξάνθης να έχουν πρόσβαση στα προηγούμενα προγράμματα όσο και λόγω της λειτουργίας του κάθετου άξονα της Νυμφαίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.