10.000 ευρω απο τον Δημο Κομοτηνης στην αυξηση μετοχικου κεφαλαιου της Αναπτυξιακης Ροδοπης

Ώστε να παραμείνει ο κάτοχος των περισσότερων μετοχών

Τη συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής με το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Αναπτυξιακής Ροδόπης-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.», με στόχο να παραμείνει ο Δήμος Κομοτηνής ο πρώτος μέτοχος της ανεξάρτητα από τις κινήσεις των υπολοίπων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.
 
Όπως είναι γνωστό, η Γενική Συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100 χιλιάδες ευρώ το Σεπτέμβριο.
 
Σε αυτή προτεραιότητα θα έχουν όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αναπτυξιακής, μέχρι το ποσοστό που κατέχουν σήμερα, αν επιθυμούν να το διατηρήσουν και μετά την αύξηση.
 
Αυτό για το Δήμο Κομοτηνής, που είναι ο μέτοχος με τις περισσότερες μετοχές, σημαίνει πως αν θέλει να κρατήσει σταθερό το ποσοστό (κοντά στο 20%) που κατέχει σήμερα, μπορεί να συμμετάσχει με μέγιστο ποσό περίπου 20.000 ευρώ.
 
Αν όμως δεν συμμετείχε καθόλου, από το 19,72 % που κατέχει σήμερα το ποσό θα έπεφτε στο 16,8 %, ενώ με συμμετοχή των 10.000 ευρώ, όπως τελικά αποφασίστηκε, θα κρατήσει το ποσοστό στο 18,29 %, μένοντας μπροστά από οποιοδήποτε άλλο μέτοχο, ακόμα και αν αυτός καλύψει το πλήρες ποσοστό της συμμετοχής.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γίνεται ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε φορείς της Ξάνθης, το Leader της οποία διαχειρίζεται για αυτή την προγραμματική περίοδο η Αναπτυξιακή Ροδόπης, να έχουν μια συμβολική συμμετοχή στην μετοχική της σύνθεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.