10.000 διανυκτερευσεις απο κοινωνικο τουρισμο για τη Ροδοπη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μετέφερε την προσπάθεια που επιχειρούν ως πολιτεία ν’ αντιστραφεί το ανύπαρκτο κλίμα τουρισμού για τη Θράκη με τη διασφάλιση 10.000 διανυκτερεύσεων από κοινωνικό τουρισμό ή οργανωμένο τουρισμό που οργανώνει η Εργατική Εστία για το νομό Ροδόπης, ειδικά τις περιόδους που οι φοιτητές απουσιάζουν.

«Για πολλές δεκαετίας συνολικά η Θράκη εκπροσωπούσε το 1% του ΑΕΠ που προέρχεται από τον τουρισμό. Ουδέποτε ανεδείχθη τουριστικά είτε ως τουριστικός στόχος για τουρισμό αναψυχής είτε ως τουριστικός στόχος για εναλλακτικό τουρισμό. Ξεκινήσαμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, μια συστηματική προσπάθεια εδώ και δυο χρόνια και το πρώτο βήμα έγινε ήδη. Εκτός του ότι η Θράκη συμπεριελήφθη στην επίσημη καμπάνια του ΕΟΤ και προβάλλεται συνολικά, ειδικότερα για το νομό Ροδόπης, προχθές σε μια σύσκεψη που είχαμε στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του προέδρου της Εργατικής Εστίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, διασφαλίστηκαν στο νομό Ροδόπης 10.000 διανυκτερεύσεις από κοινωνικό τουρισμό ή οργανωμένο τουρισμό που οργανώνει η Εργατική Εστία.

Αποσπάσαμε την επίσημη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, αλλά και της Εργατικής Εστίας ότι οι τρεις νομοί της Θράκης θ’ αποτελέσουν στόχο κοινωνικού τουρισμού και θα πολλαπλασιάσουν τις επισκέψεις από τα επιδοτούμενα εισιτήρια που δίνονται στους έλληνες εργαζόμενους. Κάθε χρόνο μοιράζονται 550.000 εισιτήρια στην Ελλάδα και μέχρι τώρα η περιοχή μας δεν περιλαμβανόταν. Στόχος μας είναι για το νομό μας, τη χρονιά που ξεκινά να φτάσει τις 10.000 διανυκτερεύσεις. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη γιατί θα δημιουργήσει κινητικότητα όχι μόνο στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και στα εστιατόρια, τις ταβέρνες, την εμπορική αγορά. Είναι μια νέα πνοή για την πόλη και δεν αποτελεί παρά μόνο ένα βήμα από αυτά που θέλουμε να κάνουμε σ’ αυτόν τον τομέα» ενημέρωσε ο κ. Στυλιανίδης.


Όπως εξήγησε η εφαρμογή ξεκινάει από το φθινόπωρο, ενώ θα υπάρξει ένα δυνατό πρόγραμμα την άνοιξη και θα συνεχιστεί και τη θερινή περίοδο. «Έχουμε ζητήσει να προτιμούνται οι περίοδοι εκείνες που η πόλη δεν έχει από μόνη της κινητικότητα, δηλαδή όταν δεν υπάρχουν πολλοί φοιτητές» κατέληξε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.