1.000 αδειες τρακτερ αναμενεται να δοθουν στη Ροδοπη

Συνεχίζονται και επεκτείνονται από το Φεβρουάριο οι τοπικές εξετάσεις σε οικισμούς της Ροδόπης

Προσπάθεια για την χορήγηση αδειών οδήγησης τρακτέρ έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, με στόχο να οδηγηθεί στη νομιμότητα μια χρόνια κατάσταση, η οποία εντοπίζεται τόσο σε νέους αγρότες, όσο και σε αγρότες μεγαλύτερους σε ηλικία που ουδέποτε έβγαλαν την άδεια.
 
Για να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία, σημείωσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχη κ. Οντέρ Μουμίν, επέλεξαν να διενεργήσουν αυτές τις εξετάσεις στις κοινότητες ή στις έδρες των Δήμων.
 
Η διαδικασία ήδη έχει ξεκινήσει, με εξετάσεις στους Αμαξάδες, στην Πελεκητή και στο Κοπτερό, και μέχρι τώρα έχουν δώσει 50-60 διπλώματα.
 
Ο κ. Μουμίν διαβεβαίωσε πως αυτές οι εξετάσεις θα συνεχιστούν, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους της Ροδόπης, ώστε να απλωθούν σε όλη την περιφερειακή ενότητα.
 
Οι εξετάσεις αναμένεται να συνεχιστούν από τα μέσα Φεβρουαρίου στο Δήμο Ιάσμου, ελπίζοντας πως με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017, δίνοντας περίπου 1.000 άδειες.
 
«Είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, το έχουμε δοκιμάσει, και είναι κάτι που προχωρά γρήγορα» έκλεισε ο κ. Μουμίν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.