Yπο καταληψη τελει εκ νεου η Νομικη Σχολη του ΑΠΘ καθως μετα την πρωινη επεμβαση των δυναμεων των ΜΑΤ στο κτιριο της σχολης, φοιτητες την επανακατελαβαν.

Ταυτόχρονα, φοιτητικά σχήματα και παρατάξεις καλούν σε κινητοποίηση στις 11 στην Πρυτανεία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5 πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής. Η κατάληψη είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε περίπου στις 6:30 το πρωί ο κοσμήτορας της σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο οποίος σημείωνε ότι «η Δημόσια Δύναμη επενέβη και έθεσε τέλος στην πολυήμερη κατάληψη». Επικαλούμενος τη Συνέλευση των Καθηγητών της Σχολής, ο κ. Γκλαβίνης επεσήμανε ότι «η κατάληψη δημοσίων κτιρίων δεν δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων, φοιτητικών ή άλλων». Καλεί τέλος τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στη σχολή και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους.

Η ανακοίνωση του κοσμήτορα:

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο» δήλωνε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκλαβίνης, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο, τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο» ανέφερε ο κ. Γκλαβίνης.

«Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της» προσέθετε ο κ. Γκλαβίνης.

Μετά την επανακατάληψη της σχολής η Συντονιστική Επιτροπή της κατάληψης ζητά την άμεση παραίτηση του κ. Γκλαβίνη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο πλαίσιο της πρωινής αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν περίπου 20 άτομα, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.