Βραβειο «Ουλοφ Παλμε» στους δημαρχους Λεσβου και Λαμπεντουζα

Το ετήσιο γνωστό και σημαντικό βραβείο του ιδρύματος «Ούλοφ Πάλμε» αποφάσισε να απονείμει το συμβούλιο της οργάνωσης στο δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και στην δήμαρχο της Λαμπεντούζα, Τζιούσι Νικολίνι, «για την παραδειγματική ηγεσία τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας, σώζοντας χιλιάδες ζωές και δίνοντάς σε όλους ελπίδα και πίστη για το μέλλον».
 
Μαζί με τους συμπολίτες τους ο Σ. Γαληνός και η Τ. Νικολίνι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος, άνοιξαν τις κοινωνίες τους σε συνανθρώπους που προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο από τον πόλεμο και τον τρόμο. «Σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο και βάναυσο κόσμο, έδειξαν ότι είναι σημαντικότερο να προστατεύουμε ανθρώπους, παρά σύνορα» επισημαίνεται.
 
«Το βραβείο ανήκει στους χιλιάδες πολίτες της Λέσβου που δε δύσκολες ώρες υπήρξαν πραγματικοί αλληλέγγυοι σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. Πολίτες στους οποίους δεν αξίζει, ούτε η εγκατάλειψη αλλά ούτε και η μετατροπή της Λέσβου σε ένα ιδιότυπο Έλις Άιλαντ» είπε ο Σ. Γαληνός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας για το βραβείο.
 
Η απονομή του βραβείου θα γίνει στην Στοκχόλμη στις 31 Ιανουαρίου, επέτειο των γενεθλίων του Σουηδού πρωθυπουργού που δολοφονήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1986.
 
Πηγή: www.pontos-news.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.