Βουλη: Ακραια συγκρουση Τσιπρα – Μητσοτακη για τα δημοσιευματα περι παρακολουθησης Φλωρου

Ακραία σύγκρουση ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο πρώτος ζήτησε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε την ομιλία του από το βήμα προκειμένου να λάβει τον λόγο ο Πρωθυπουργός και να απαντήσει.

Όλοι οι διάλογοι

«Πείτε μου αν τον παρακολουθούσατε, ναι ή όχι», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απειλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα διακόψει την τοποθέτησή του για να απαντήσει στο ερώτημα.

«Είναι δεν ξέρω ή όχι η απάντησή σας; Απαντήστε. Αφορά την ασφάλεια της χώρας. Απαντήστε κύριε Μητσοτάκη!», είπε σε πολύ οργισμένο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διέκοψε την τοποθέτησή του, κατέβηκε από το βήμα και πήγε στα έδρανα όπου κάθονται οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Διέκοψα την τοποθέτησή μου για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τασούλα να απαντά, πως «δεν μπορείτε να επιβάλετε πότε θα απαντήσει. Εξελήφθη ότι έληξε η τοποθέτηση. (…) Έχουμε μια πρακτική».

«Είναι μια διαδικασία νομοσχεδίου και ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί όποτε θέλει να πάρει το λόγο. Δεν είναι ερώτηση μια από αυτές τις 5 στην ώρα του πρωθυπουργού που δεν ήρθε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει. Είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Έχω τη δυνατότητα να πάρω το λόγο όταν το ζητήσω. Έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα και αποδέχθηκα το αίτημά του να κατέβω από το βήμα για να απαντήσει. Το αν θα ξαναπάρω το λόγο ανάλογα με την απάντηση είναι δικό μου θέμα», ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην μπλέκουμε τη βουλή σε πολιτικό ανταγωνισμό. Συνηθίζεται να έχει τον τελευταίο λόγο ο πρωθυπουργός. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πρωθυπουργός θα μιλήσει 109 φορές, εάν εσείς μιλήσετε 107 φορές. (…) Δεν γίνεται να απαντήσει με το ζόρι όποτε το θέλετε εσείς», ανταπάντησε σε σφοδρό ύφος ο κ. Τασούλας.

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να απαντήσει, πράγμα που τελικά έγινε. Παίρνοντας τον λόγο ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται λέγοντας ότι το predator δεν λειτουργούσε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ουδέποτε το κράτος έχει προμηθευτεί τέτοιο λογισμικό και δεν υπήρξα αποδέκτης τέτοιας πληροφορίας [σ.σ. για τα περί παρακολούθησης Φλώρου], πλην των επίσημων καναλιών για θέματα αποκλειστικά εθνικής ασφάλειας. Έχετε στοιχεία ότι λειτουργούσε το Predator στο γραφείο του πρωθυπουργού; Ελάτε στο βήμα! (…) Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα; Αν εσείς γνωρίζετε πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από που το ξέρετε;

Πήγατε στον κ. Ντογιάκο. Προσκομίσατε στοιχεία; Αποδείξεις; Ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο είναι ο κ. Ντογιάκος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αφού ξέρετε ότι η δικαιοσύνη μπορεί να ψάξει και θα αναζητήσει πραγματικά στοιχεία. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα σε θέατρο του παραλόγου», συνέχισε και πρόσθεσε: «Δεν παίζετε με τις Ένοπλες Δυνάμεις εσείς όταν εργαλειοποιείτε μια πληροφορία χωρίς να έχετε καμία απόδειξη;»

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ο Πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας «η συζήτηση έληξε» γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.