«Τσιμπησαν» οι  τιμες των εισιτηριων στα πλοια για τα νησια της ΑΜΘ

Από 1η Ιουνίου έως και 36 δρομολόγια για Θάσο από Κεραμωτή . Ένα ευρώ παραπάνω το εισιτήριο + ένα ευρώ παραπάνω για το αυτοκίνητο

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν όσοι προγραμματίζουν αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ή διακοπές ακόμη και στα κοντινά νησιά της περιφέρειάς μας, Θάσο και Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εμπρός» οι αυξήσεις στα καύσιμα δεν έχουν μειώσει μεν τα δρομολόγια των φέρι στη Θάσο και Σαμοθράκη  έχουν συμπαρασύρει όμως σε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων τόσο των ατομικών όσο και των οχημάτων καθιστώντας το σκέλος της μετακίνηση ακριβότερο!

Έως 36 δρομολόγια στην γραμμή Κεραμωτή – Θάσος

Σύμφωνα με έρευνα του «Ε» από το Λιμεναρχείο Καβάλας όπου υπάγεται το Λιμενικό τμήμα Κεραμωτής και Αλεξανδρούπολης  από 1ης  Ιουνίου 2022 έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια φέρι στη γραμμή Θάσος – Κεραμωτή.  Από 26 δρομολόγια ημερησίως από κάθε λιμάνι (26 από Θάσο και 26 από Κεραμωτή) φτάνουν έως και 36 δρομολόγια (36 από Θάσο και 36 από Κεραμωτή) καθημερινά και Κυριακές. Προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια (όπως και το προηγούμενο διάστημα) αλλά ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν όλα τα δρομολόγια του πίνακα αν ανέβει η τουριστική κίνηση. Τα δρομολόγια φέρι της γραμμής Πρίνος – Καβάλα παραμένουν 4 τον αριθμό (4 από Πρίνο και 4 από Καβάλα) καθημερινά και Κυριακές.

«Τσίμπησε» ένα ευρώ το εισιτήριο για Θάσο

Ένα ευρώ αύξηση πήρε το ατομικό εισιτήριο για Θάσο και συγκεκριμένα από 4 ευρώ που ήταν έγινε 5. Το  ίδιο και το αυτοκίνητο. Ειδικότερα έως 4,25 μ. 19 ευρώ (από 18 πέρσι) και πάνω από 4,25 μ. 23 ευρώ (από 22 πέρσι). Τα δε δίκυκλα έως 250 κυβικά 4ευρώ και 5 ευρώ αντίστοιχα. Να σημειώσουμε ότι  οι  ίδιες τιμές ισχύουν και για τις τρεις εταιρείες που κάνουν μεταφορές από Κεραμωτή – Θάσο. Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια με το αυτοκίνητό της για να μετακινηθεί στην Θάσο χρειάζεται 35 ευρώ (2 ατομικά + 2 παιδικά +όχημα). Μια διόλου ευκαταφρόνητη επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες.

Δύο ευρώ αύξηση το εισιτήριο από Αλεξανδρούπολη –  Σαμοθράκη

Στα 12 ευρώ ανέρχεται το εισιτήριο από Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη από 10 που ήταν πέρσι. Το κόμιστρο για το μικρό αυτοκίνητο επίσης από 15 ευρώ αυξήθηκε στα 17 ευρώ και ομοίως και τα μεγάλα και δίκυκλα. Να σημειώσουμε ότι η Ακτοπλοϊκή Εταιρεία που έχει τα δρομολόγια για Σαμοθράκη και Λήμνο εκτελεί καθημερινά ένα δρομολόγιο και κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) υπάρχουν 65 προγραμματισμένα δρομολόγια μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου (Οκτώβριος – Μάϊος), ωστόσο, υπάρχουν 14 δρομολόγια την εβδομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.