Τσε Φλορες: Το πρωτο τρανς και non binary ατομο διαιτητης στο ΝΒΑ

Το Τσε Φλόρες έκανε πρόσφατα coming out ως non binary - τρανς άτομο και μετά την αποκάλυψη του, σφύριξε τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/11 στον αγώνα των Σπερς με τους Ράπτορς.

Οι Ράπτορς ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή, επιστρέφοντας από το -22 στις αρχές της τρίτης περιόδου και επικράτησαν των Σπερς με 116-123 στην παράταση ενώ μεταξύ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης στο Σαν Αντόνιο ήταν το Τσε Φλόρες, το πρώτο τρανς μη δυαδικό άτομο διαιτητής στην ιστορία του ΝΒΑ.

Πρόκειται για διαιτητή με μακρά εμπειρία που διανύει τη δεύτερη σεζόν στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, έπειτα από 35 αγώνες στο περσινό πρωτάθλημα ενώ σφύριξε στον πρόσφατο αγώνα των Γουόριορς με τους Θάντερ για το NBA In-Season Tournament.

«Ένα κομμάτι του εαυτού μου που μου έλειπε ήταν πως κανένας δεν ήξερε πώς προσδιορίζομαι», δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό GQ, στη συνέντευξη με την οποία έκανε coming out.

Και πρόσθεσε: «Το να αναφέρονται σε εμένα με το λάθος φύλο πάντα ήταν ένα χτύπημα. Μπορώ να προχωρήσω και να κάνω τη δουλειά μου πολύ πιο άνετα». Το Τσε Φλόρες ξεκαθάρισε λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στο ΝΒΑ πως δεν θέλει να προσδιορίζεται πλέον σαν γυναίκα αλλά σαν μη δυαδικό και τρανς άτομο, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στα χρονικά του επαγγελματικού αθλητισμού στις ΗΠΑ.

Κάποια στελέχη της λίγκας γνώριζαν εδώ και αρκετούς μήνες πώς προσδιορίζεται ενώ πολλοί συνάδελφοί του το έμαθαν όταν το αποκάλυψε σε συναντήσεις διαιτητών που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, ενόψει της νέας σεζόν. «Δεν χρησιμοποιώ τη λίγκα για κάποιο πλεονέκτημα με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι απλά για να ξέρουν τα νέα παιδιά ότι μπορούμε να υπάρξουμε, μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι με κάθε διαφορετικό τρόπο», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Εκτός από το NBA, το Τσε Φλόρες έχει σφυρίξει επίσης στη G League, στο WNBA και στο NCAA.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.