Τρ. Μηταφιδης: Η αποφαση του ιταλικου δικαστηριου δικαιωνει τα θυματα του Ολοκαυτωματος

Μπορούν να διεκδικήσουν την είσπραξη αποζημιώσεων

Την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαιώνει συγγενείς των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν την είσπραξη αποζημιώσεων σχολίασε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης αναφέροντας ότι ήδη έχει συντηρητική κατάσχεση σε βάρος γερμανικής ημικρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων στην Ιταλία.
 
Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά τόνισε ότι «το γερμανικό κράτος είχε προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης και τώρα πια έχουμε την τελεσίδικη απόφαση, γεγονός που λύνει τα χέρια οι απόγονοι της σφαγής του Διστόμου να προχωρήσουν σε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου». «Αποτελεί ειρωνία της ιστορίας» πρόσθεσε, «να συμβαίνει αυτό σε μία χώρα που την περίοδο του φασισμού ήταν κατοχική δύναμη στη χώρα μας. Είναι ακόμη μεγαλύτερη ειρωνία τις επόμενες μέρες να έχουμε την εκδίκαση της προσφυγής των θυμάτων των ιταλών φασιστών στο Δομένικο στα ελληνικά δικαστήρια που ζητούν την αποζημίωσή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταφίδη μεγάλης σημασίας ζήτημα αποτελεί η κατάργηση «του κατάπτυστου άρθρου της μεταξικής δικτατορίας, του άρθρου 923 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να υπάρχει άδεια του υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να γίνει αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος αλλοδαπού Δημοσίου, το οποίο ευθύνεται για τη διάπραξη διεθνών εγκλημάτων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».


 Πηγή: www.stokokkino.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.