Τουρκια: Ο Ελληνας πρεσβης κληθηκε στο υπ.Εξωτερικων

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Ελληνας πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, προκειμένου να του μεταφερθεί η δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη «στήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις» και για τη «διαδήλωση του PKK κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα»

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, προκειμένου να του μεταφερθεί η δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη «στήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις» και για τη «διαδήλωση του PKK κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Οικονόμου: «Δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά»

Tην κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι κατηγορίες είναι τελείως ανυπόστατες. «Δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά», πρόθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε στον ΣΚΑΙ ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο, το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων.

Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερνογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου.

Για τα νησιά είπε ότι η ελληνική κυριαρχία δεν δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.