Τουρκια: Ελπιδα μεσα στα χαλασματα

Διασώσεις μετά από 150 ώρες

Παρότι το «παράθυρο» για τον εντοπισμό επιζώντων μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ έχει αρχίσει να στενεύει δραματικά, τα μικρά θαύματα, που συνεχίζουν να σημειώνονται στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία έξι ημέρες μετά, αναπτερώνουν το ηθικό των σωστικών συνεργείων και προσφέρουν ελπίδα τους τσακισμένους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ομάδες διάσωσης από όλο τον κόσμο αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο για να σώσουν ζωές, σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις δύο χώρες ξεπερνά τους 28.100.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, καταγράφει τις τελευταίες διασώσεις ανθρώπων, που ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από 150 και πλέον ώρες, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι μέσα στα συντρίμμια.

Ένα 8χρονο αγόρι διασώθηκε στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν της Τουρκίας μετά από 152 ώρες από ερείπια μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή.

Φωτ.: IHA

Ένα μωρό σώθηκε από τα χαλάσματα κτηρίου στη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, μετά από 150 ώρες. Μια 64χρονη γυναίκα διασώθηκε επίσης στην ίδια επαρχία έπειτα από 150 ώρες, που ήταν εγκλωβισμένη.

Μια νεαρή κοπέλα διασώθηκε από τα ερείπια αφού είχε παγιδευτεί για 146 ώρες στην περιοχή Νιζίπ.

Ένα μωρό 7 μηνών διασώθηκε στην Αντιόχεια, μετά από 140 ώρες.

Μια έγκυος γυναίκα και ο αδερφός της ανασύρθηκαν από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε από ομάδες διάσωσης αφού είχαν εγκλωβιστεί για 140 ώρες.

Η 13χρονη Έσμα Σουλτάν, ανασύρθηκε από τα ερείπια στο Γκαζιαντέπ από ομάδες διάσωσης μετά από πάνω από 140 ώρες.

Ένας 17χρονος έφηβος σώθηκε στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν από τουρκικές, πακιστανικές και βιετναμέζικες ομάδες διάσωσης, μετά από περισσότερες από 138 ώρες που παρέμενε θαμμένος στα συντρίμμια.

Στο Καχραμανμάρας, ένα ζευγάρι σώθηκε από τα συντρίμμια του κτηρίου μαζί με τον γιο τους μετά από 138 ώρες. Ένα άλλο ζευγάρι, ο Αμπντουλκερίμ και η Σένα Νανού, διασώθηκαν από τα συντρίμμια ενός τετραώροφου κτηρίου μετά από 138 ώρες κάτω από τα ερείπια.

Η Σενγκούλ Καραμπατσάκ, 4 ετών, και ο πατέρας της ανασύρθηκαν από τα ερείπια στην περιοχή Islahiye του Γκαζιαντέπ έπειτα από περίπου 132 ώρες.

Η 6χρονη Αϊσέ διασώθηκε στο Καχραμανμαράς από τουρκικές και αζερικές ομάδες μετά από 129 ώρες. Ο δεκαεξάχρονος Καμιλτσάν Αγκντάς διασώθηκε επίσης στην ίδια επαρχία μετά από 119 ώρες.

Η Ιρέμ Μπαγκριατσίκ, ένα 7χρονο κορίτσι, διασώθηκε επίσης στο Μπελέν της επαρχίας Χατάι μετά από μέρες κάτω από τα ερείπια. Μια μέρα νωρίτερα η μητέρα της Χαλιμέ, 27 ετών, είχε διασωθεί από το ίδιο κτήριο. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν επίσης τα πτώματα των δύο αδελφών της.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, διασώθηκαν από τα ερείπια μετά από 129 ώρες στην περιοχή Νουντράγκι της επαρχίας Γκαζιαντέπ. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν επίσης μια γυναίκα από τα ερείπια στο Νουντράγκι.

Στην επαρχία Αντιγιαμάν, οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν τη Ζέλιχα, ένα 10χρονο κορίτσι, από τα ερείπια μετά από 128 ώρες. Τα σωστικά συνεργεία έσωσαν επίσης τον 72χρονο Καζίμ Καγιά από την κατάρρευση κτηρίου στο Αντιγιαμαν μετά από μέρες στα συντρίμμια.

Δύο νεαρά αδέρφια, ο 12χρονος Σουάντ και ο 14χρονος Σαμπάχ Χαμπάς, καθώς και ο θείος τους Μουχάμεντ διασώθηκαν από τα ερείπια στην επαρχία Χατάι 128 ώρες μετά τους σεισμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.