Το YouTube γιορταζει τα 10α του γενεθλια

Mε τα 5 δημοφιλέστερα βίντεο

Στις 23 Απριλίου του 2005 ανέβηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube. Ήταν ένα μαγνητοσκοπημένο υλικό μόλις 18 δευτερολέπτων του συνιδρυτή Τζάβεντ Κάριμ που είχε επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο. Λίγοι ενδεχομένως να είχαν φανταστεί εκείνη την εποχή ότι το YouTube θα εξελισσόταν στον «ηγέτη» των βίντεο του διαδικτύου και σε σημαντική θυγατρική εταιρεία της Google.

Δέκα χρόνια μετά, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν το YouTube και τις υπηρεσίες του σε 75 διαφορετικές χώρες και σε 61 γλώσσες.

Κάθε λεπτό ανεβαίνουν 300 ώρες μαγνητοσκοπημένου υλικού και κάθε ημέρα οι χρήστες παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες βίντεο.

Επίσημα η Google σχεδιάζει να εορτάσει την επέτειο του YouTube στις 10 Μαΐου, την ημερομηνία όπου επιτράπηκε η πρόσβαση στο ευρύ κοινό. Πολλοί ωστόσο έσπευσαν να γιορτάζουν από σήμερα τα 10α γενέθλια.

«Όλοι οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη γνωρίζουν το YouTube, ακόμα και η μητέρα μου» είπε χαριτολογώντας ο Νταν Ρέιμπαρν, αναλυτής στο Frost and Sullivan.

Τα 5 δημοφιλέστερα βίντεο στο YouTube

· Gangnam Style: το βίντεο κλιπ του Psy έχει πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια views.

· Baby: το βίντεο του Τζάστιν Μπίμπερ με τον ράπερ Ludacris το έχουν παρακολουθήσει 1,15 δισεκατομμύρια φορές.

· Dark Horse: το βίντεο κλιπ της Κέιτι Πέρι και του Juicy J έχουν παρακολουθήσει 917 εκατομμύρια φορές.

· Roar: βίντεο κλιπ επίσης της Κέιτι Πέρι με 889 εκατομμύρια views.

· Party Rock Anthem: βίντεο κλιπ του συγκροτήματος LMFAO με 856 εκατομμύρια views.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.