Το «ορφανο» αρκουδακι επεστρεψε σπιτι του

Μετά από έναν χρόνο φροντίδας στον Αρκτούρο

Πλέον τρέχει ελεύθερος στη φύση! Ο Θωμάς, το «ορφανό» αρκουδάκι, που βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε περιοχή της Φλώρινας πέρυσι, γύρισε στο περιβάλλον του μετά την φροντίδα του στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ομάδα Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Ζωής του Αρκτούρου ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του άγριου ζώου.

Αφού τον νάρκωσαν για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, του έβαλαν κολάρο πομπό και τον μετέφεραν σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι. Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε και ο Θωμάς όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος!

Το πανέμορφο αρκουδάκι ήταν περίπου τριών μηνών, όταν διασώθηκε μετά από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας. Ο Θωμάς, που «βαπτίστηκε» έτσι από τους κατοίκους γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά, κατάφερε να επιβιώσει παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία, που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του αλλά αυτός κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας καρπούς και χόρτα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.