Το «Μελι Κομνηνων» στο Master Chef

Ο καταξιωμένος pastry chef, Μιχάλης Χατζηκαλημέρης, χρησιμοποίησε στο πιάτο του το βραβευμένο μέλι που παράγεται στην ορεινή Ξάνθη

Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής Master Chef, που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του STAR, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί το μέλι που παράγεται με μεράκι, υπομονή και επιμονή στα Κομνηνά, στην ορεινή Ξάνθη.

Ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης, ένας καταξιωμένος Έλληνας pastry chef με καταγωγή από τη Ρόδο, ήταν καλεσμένος στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, φέρνοντας μαζί του μια γλυκιά δημιουργία για την οποία χρησιμοποίησε το «Μέλι Κομνηνών», του Μπάμπη Κοντογιαννίδη από τον ορεινό οικισμό της Ξάνθης.

Ο γνωστός pastry chef παρουσίασε το πιάτο του, που όπως είπε αποτελεί μια παραλλαγή ενός παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου, το μελεκούνι και οι παίκτες που διαγωνίζονται στο Master Chef κλήθηκαν να το «αντιγράψουν».

«Έχουμε μια μους μελιού με πραλίνα αμυγδάλου και σουσάμι. Είναι στην ουσία μια παραλλαγή από ένα παραδοσιακό γλυκό από τον τόπο μου, την Ρόδο. Το μελεκούνι. Πρέπει να προσέξετε ότι έχουμε μια μους πολύ αέρινη από μέλι. Μια χειροποίητη πραλίνα αμυγδάλου σουσάμι, φρέσκια γύρη, ένα τζελ μελιού και ένα μπισκότο από κανέλα και μέλι» τόνισε ο γνωστός pastry chef.

Το γεγονός φυσικά πως ο ίδιος επέλεξε για την εντυπωσιακή αυτή δημιουργία του το μέλι που παράγεται στο Κομνηνά της Ξάνθης μόνο τυχαίο δεν είναι, μιας και πρόκειται για μέλι υψηλής ποιότητας που έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές για το άρωμα και τη γεύση του. Το πιάτο μάλιστα του pastry chef έκλεψε τις εντυπώσεις και για την εμφάνισή του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος και καταξιωμένος pastry chef, που έχει επίσης διακριθεί για τις δημιουργίες του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.