Το λιμανι της Αλεξανδρουπολης στην Κοινοβουλευτικη Συνελευση του ΝΑΤΟ

Ως «μεγάλης στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ» όρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (GSM) της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΝΑΤΟ, Μανούσος Βολουδάκης, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Ομάδος και προεδρεύων των εργασιών της και Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος, καθώς και κοινοβουλευτικοί από τις 30 Χώρες – Μέλη της ΚΣ του ΝΑΤΟ.

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις ημέρες που ζούμε αποκτά ένα ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για τη Συμμαχία, αφού από εκεί καθίσταται πιο ευχερής η μεταφορά στρατευμάτων προς τη δύσκολη περιοχή, δηλαδή τα σύνορα με την Ουκρανία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «η επέκταση του αγωγού καυσίμων έως την Αλεξανδρούπολη σε πρώτη φάση και ακολούθως προς την Ουκρανία και τη Ρουμανία, θα υποστηρίξει με καύσιμα ενδεχόμενες συμμαχικές επιχειρήσεις.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.