Το infographic που εφτιαξε η Eurostat για την Εθνικη Εορτη της Ελλαδας

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου η Eurostat δημιούργησε ένα infographic με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας

Πιστή στην συνήθεια της να τιμάει τις εθνικές εορτές των κρατών μελών της η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Eurostat, ανάρτησε σήμερα, 25 Μαρτίου στην σελίδα της τελευταίας, ενδιαφέροντα κοινωνικά και οικονομικά στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με αυτά ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται σήμερα σε 10, 8 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 2,1% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αντίστοιχα η έκταση της χώρας (132 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα) καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της Ε.Ε..
 

Σε οικονομικό επίπεδο ο δείκτης ανεργίας στην χώρα μας διαμορφώνεται στο 20,9% σχεδόν τριπλάσιος από ότι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (7,3%). Σε ότι αφορά στο κατα κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώνεται σε 16.600 ευρώ ενώ το εθνικό αντιστοιχεί μόλις στο 1,2% του συνολικού ΑΕΠ της Ε.Ε.
 
Στο εξωτερικό εμπόριο τόσο οι εισαγωγές (52%) όσο και οι εξαγωγές (54%) της Ελλάδα πραγματοποιούνται με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σε επίπεδο ενέργειας το 15,2% της κατανάλωσης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.
 
Τέλος σε επίπεδο γονιμότητας οι γυναίκες στην Ελλάδα φέρεται να γεννούν κατά μέσο όρο 1,38 παιδιά όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 1,6.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.