Το ελληνικο ονομα που επιλεγουν ολο και περισσοτεροι Βρετανοι για τα κοριτσια

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι στο εξωτερικό αρκετοί νέοι γονείς επιλέγουν ένα ελληνικό όνομα για τα παιδιά τους.

Αν υπάρχει μία παράδοση που συχνά γίνεται αιτία πίεσης για όλους τους νέους γονείς, αυτή είναι να βαφτίζουν το παιδί τους με το όνομα των παππούδων τους. Παρά το άγχος και το στρες που προκαλεί αυτή η υπόθεση, όλο και περισσότεροι γονείς «αντιστέκονται» και αφήνουν πίσω αυτό το έθιμο. Στο εξωτερικό που δεν ακολουθούν αυτή την παράδοση, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι αρκετοί νέοι γονείς επιλέγουν ένα ελληνικό όνομα για τα παιδιά τους.

Για την ακρίβεια, ένα αρχαίο ελληνικό όνομα, βρίσκεται στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών, στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2024, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror. Ο αρθρογράφος επιβεβαιώνει ότι γενικά οι γονείς πλέον θέλουν ένα όνομα που να μοιάζει οικείο και να το έχουν ακούσει όλοι, αλλά δεν θέλουν το παιδί τους να έχει άλλα 5 παιδιά στην τάξη του, με το ίδιο όνομα. Επίσης πλέον τα ονόματα των κοριτσιών που επιλέγουν, έχουν κάτι «αρρενωπό» και τα ονόματα των αγοριών είναι με έναν τρόπο πιο χαριτωμένα, ενώ μερικοί γονείς σκέφτονται ένα όνομα που να μην είναι αμιγώς αντρικό ή γυναικείο, ώστε με όποιο φύλο κι αν προσδιορίζεται αργότερα στη ζωή το παιδί τους, το όνομά του να ταιριάζει απόλυτα σε αυτό.

Όσο για το ελληνικό όνομα που ανήκει στη λίστα των 10 κορυφαίων ονομάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό μας πηγαίνει πίσω στο 1800. Το όνομα έχει ελληνική και ρωσική προέλευση: Αναστασία. Σημαίνει Ανάσταση και προέρχεται από το αρσενικό ελληνικό όνομα Αναστάσιος.

Το όνομα Αναστασία δινόταν ήδη από τις πρώτες μέρες του χριστιανισμού σε πολλά κορίτσια στην Ελλάδα, κυριότερα σε εκείνα που γεννιούνταν κοντά στις θρησκευτικές γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες γυναίκες με το όνομα Αναστασία συνηθίζουν να γιορτάζουν ή το Πάσχα ή στις 22 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους Αγίους που φέρουν αυτό το όνομα είναι και η Αναστασία του Σίρμιου που τιμάται από την Καθολική Εκκλησία κατά την πρώτη λειτουργία την αυγή των Χριστουγέννων κάθε χρόνο.

Στη Ρωσία, το Αναστασία ήταν το πιο δημοφιλές όνομα κοριτσιών μέχρι το 2008, μέχρι να το «εκθρονίσει» από την κορυφή το Σοφία. Παραμένει ένα από τα κορυφαία ονόματα για κορίτσια και στη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Γεωργία και το Μαυροβούνιο.

Φυσικά, η πιο διάσημη Αναστασία ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Anastasia Nikolaevna – η μικρότερη κόρη του τσάρου Nicholas II, του τελευταίου τσάρου της Αυτοκρατορικής Ρωσίας. Αυτή είναι η ιστορία που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία της Disney. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε το pop icon Anastacia, που τραγούδησε την επιτυχία I’m Outta Love.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.