Το Διδυμοτειχο τιμα τη μνημη της Ελενης Τοπαλουδη

Δρόμος θα πάρει το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Τέσσερα χρόνια θα συμπληρωθούν σε λίγες μέρες από την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στην πατρίδα της, το Διδυμότειχο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, έχει προγραμματισθεί να γίνει η ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης στο όνομα της Ελένης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Την ίδια μέρα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, την οποία φιλοτέχνησε ένας ντόπιος καλλιτέχνης, και η οποία θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Σε αυτό θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα, όπως ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης. Το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, στο Πρωτόδικο και το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.

Θα γίνουν και άλλες δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.