Το «Χριστος Ανεστη» του Παπα Φραγκισκου

Σε άπταιστα ελληνικά η ευχή του ποντίφικα για το Πάσχα των Καθολικών

Χθες (9/4) ήταν το Πάσχα των Καθολικών και εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τις ΗΠΑ μέχρι το Ιράκ και το Βατικανό συγκεντρώθηκαν και γιόρτασαν την Ανάσταση.

«Χριστός Ανέστη!», ευχήθηκε στα ελληνικά ο Πάπας Φραγκίσκος μετά το τέλος της λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα, ζητώντας παράλληλα από τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης, «η οποία πρέπει να επικρατήσει και στις σχέσεις μεταξύ των εθνών, των κρατών και των ανθρώπων».

Ο ποντίφικας ζήτησε να ξεπεραστούν οι ένοπλες συγκρούσεις και οι διχασμοί, ενώ αναφέρθηκε σε μηνύματα ελπίδας που φτάνουν από χώρες οι οποίες προσφέρουν βοήθεια και στήριξη στους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους πολέμους και την φτώχεια.

Ο Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση στον Κύριο «να βοηθήσει τον αγαπητό ουκρανικό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη και να διαχύσει το πασχαλινό φως, σε όλο τον ρωσικό λαό» και ευχήθηκε να στηριχθούν οι τραυματίες και όλες οι οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας του πολέμου και να μπορέσουν να επιστέψουν στα σπίτια τους οι αιχμάλωτοι πολέμου, σώοι και αβλαβείς.

Στο μήνυμά του, ζήτησε ακόμη να σταματήσουν οι ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία, να παρασχεθεί στήριξη σε όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία και στην Συρία.

Μάλιστα, έκανε σαφή την ανησυχία του σχετικά τις επιθέσεις των τελευταίων ημέρων στη Μέση Ανατολή, «οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης, για να μπορέσει να ξαναρχίσει ο διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε τους καρδινάλιους καθήμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο και στην συνέχεια έκανε τον γύρο της πλατείας με το όχημα «papa mobile».

Στα κοινωνικά του μηνύματα ευχήθηκε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στο Λίβανο, να μην χάσουν την ελπίδα οι νέοι που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Τυνησία και να ξεπεραστεί στην Αϊτή η κοινωνική, πολιτική και ανθρωπιστική κρίση η οποία εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει την χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.