Το χωριο, οπου μια σελφι θα τιμωρειται με προστιμο 275 ευρω!

η συνηθισμένη εικόνα τουριστών να στέκονται στη μέση ενός δημόσιου χώρου, να τραβούν φωτογραφίες σέλφι ή να μιλούν, θα είναι απαγορευτική.

Το γραφικό ψαροχώρι Πορτοφίνο, στη Βόρεια Ιταλία, που έχει 600 κατοίκους, αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμα που φτάνουν τα 275 ευρώ σε όσους τουρίστες μένουν σε ορισμένες περιοχές του ιστορικού της κέντρου της, προκειμένου να αποσυμφορήσει τους στενούς της δρόμους από τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος, Matteo Viacava, σε δηλώσεις του στην Libero Quotidiano, ανέφερε ότι στις αποκαλούμενες ως «κόκκινες ζώνες» της πόλης θα απαγορεύεται να στέκεται κανείς στη μέση του δρόμου ή να κυκλοφορούν μεγάλα πλήθη ανθρώπων από το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.

Οι τουρίστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις περιοχές γύρω από τη διάσημη Piazzetta του Πορτοφίνο, την πλατεία που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, όμως αποκλειστικά για περπάτημα, αγορές ή για φαγητό σε εστιατόριο. Επομένως, η συνηθισμένη εικόνα τουριστών να στέκονται στη μέση ενός δημόσιου χώρου, να τραβούν φωτογραφίες σέλφι ή να μιλούν, θα είναι απαγορευτική.

Το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου και στόχος του είναι να βάλει τέλος στο πρόβλημα «των εμποδίων και πιθανών κινδύνων που προέρχονται από την άνευ ορίων συνάθροιση ανθρώπων σε αναλογία με την διαθέσιμη επιφάνεια», κάτι που επηρεάζει σοβαρά τη «ροή της κίνησης πεζών και οχημάτων», όπως αναφέρει ο δήμαρχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.